IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Windows apa yang anda guna?

Go to page : 1, 2  Next

Your Windows version?

61% 61% [ 11 ]
33% 33% [ 6 ]
0% 0% [ 0 ]
6% 6% [ 1 ]
Total Votes : 18

Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Windows apa yang anda guna? on 3/31/2009, 12:09 am

G-kin

avatar
Mari kita bincangkan di sini.... dan anda boleh beritahu kenapa anda suka Windows versi kesukaan anda.

2 Re: Windows apa yang anda guna? on 3/31/2009, 12:50 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
G-kin wrote:Mari kita bincangkan di sini.... dan anda boleh beritahu kenapa anda suka Windows versi kesukaan anda.
Windows XP..
Hidup Windows XP !!
Vista?? Die2..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

3 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/4/2009, 10:36 pm

nottietouille

avatar
vista nye software sket ag skng nih..
x best

4 salahhh!!!! on 4/6/2009, 11:53 pm

caPiq

avatar
windows 7 ag best!!
hak3

5 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/12/2009, 2:31 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Aku penah terbaca suatu artikel dalam blog dulu, berkenaan Windows, Microsoft nk tamatkan zaman kegemilangan XP, untuk gntikan ke zaman Vista, dengan memberhentikan service component update for XP dalam website Microsft. Tapi ramai yg sayangkan XP ni, diorang buat bangkangan melalui laman web. Aku tak ingt la laman web ape. Siap ade tunjuk perasaan dengan sepanduk sebagai bangkangan "We love XP!" / "Vista is dead!"

Apa2 pun skang, kita still guna XP lagi..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

6 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/13/2009, 5:41 am

zer0nymous

avatar
Crystal wrote:Aku penah terbaca suatu artikel dalam blog dulu, berkenaan Windows, Microsoft nk tamatkan zaman kegemilangan XP, untuk gntikan ke zaman Vista, dengan memberhentikan service component update for XP dalam website Microsft. Tapi ramai yg sayangkan XP ni, diorang buat bangkangan melalui laman web. Aku tak ingt la laman web ape. Siap ade tunjuk perasaan dengan sepanduk sebagai bangkangan "We love XP!" / "Vista is dead!"

Apa2 pun skang, kita still guna XP lagi..


skng empayar mic windows dh nk runtuh..yg ni kne sume kne amik tau coz mic kuat mkan duit tp mgkin slh statement aq ni coz bg org yg mmpu,xpduli pon psal ni..BTOL X PGGUNA WINDOWS SKALIAN???

Ape2 pon,pk n gne la OS yg ssuai ngan gaya idup kita.len org,len rsa(arap btol).^^

7 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/14/2009, 11:44 pm

andy_momang

avatar
asal dye nk tamatkan xp?

mgkin sbab microsoft nk dapat blik modal nk wat vista..

tp dorang tau, slagi ade xp msti vista xda rmai org gne..
so ble dorng tmatkn xp bru nk xnk ade jgk yg gne vista..

tgk la laptop skang..
ade sesetengah laptop yg dtang dgn vista xbleh tuka os xp..

kn naye tu..

8 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/15/2009, 12:40 am

The 9th


aku pakai Windows Vista Home Premium. laptop aku datang dengan Windows Vista dan tak boleh tukar ke Windows XP

since aku minat main game and windows vista ni makan byk 'power' komputer, aku lagi minat xp. aku rasa kalau laptop aku tu guna xp ntah2 aku boleh main game ngn lagi lancar. haha

9 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/15/2009, 3:53 am

zer0nymous

avatar
The 9th wrote:aku pakai Windows Vista Home Premium. laptop aku datang dengan Windows Vista dan tak boleh tukar ke Windows XP

since aku minat main game and windows vista ni makan byk 'power' komputer, aku lagi minat xp. aku rasa kalau laptop aku tu guna xp ntah2 aku boleh main game ngn lagi lancar. haha


smstinyer..men game ngan win vista lbih kurg sme ngan men game di win xp yg tgah scan comp..hu3..

ishh..btol ke??hu3..^^

10 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/15/2009, 9:57 pm

andy_momang

avatar
[quote="zer0nymous"]
The 9th wrote:aku pakai Windows Vista Home Premium. laptop aku datang dengan Windows Vista dan tak boleh tukar ke Windows XP

since aku minat main game and windows vista ni makan byk 'power' komputer, aku lagi minat xp. aku rasa kalau laptop aku tu guna xp ntah2 aku boleh main game ngn lagi lancar. haha

ko xnk try gak ke tuka ke xp?

11 HAHAHAHA on 4/17/2009, 10:27 am

jenab89

avatar
Aku plak buat 2 Boot. Vista dan XP skali, maybe nanti buat 3, dgn Linux

12 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/17/2009, 11:24 am

andy_momang

avatar
jenab89 wrote:Aku plak buat 2 Boot. Vista dan XP skali, maybe nanti buat 3, dgn Linux

vista dgn XP..lar..mcm xbape bagus je..

cube try XP dgn linux UBUNTU dlu..hehe

13 HEHE on 4/20/2009, 2:36 pm

jenab89

avatar
Baek XP dgn VISTA,,, XP n Ubuntu semacam jer, kcuali dah expert dgn LINUX lehla... afro afro afro

14 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/20/2009, 5:40 pm

farz89

avatar
andy_momang wrote:asal dye nk tamatkan xp?

mgkin sbab microsoft nk dapat blik modal nk wat vista..

tp dorang tau, slagi ade xp msti vista xda rmai org gne..
so ble dorng tmatkn xp bru nk xnk ade jgk yg gne vista..

tgk la laptop skang..
ade sesetengah laptop yg dtang dgn vista xbleh tuka os xp..

kn naye tu..

xp da byk virus..bjuta2..bla tkar vista virus xleh effect ap pun sbb virus 2 function lam system xp je..2 sbb dorg wat vista ni..sstgh laptop bkn xleh tkar jd xp..leh je tp susah ket r..bab boot d kn adjust ket..tp leh je mcm aq wat kt cq40..

15 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/21/2009, 10:59 pm

jenab89

avatar
Kalau aku, buat boot lebih baek, xp tuk game, Vista tuk kerja, cucuk pendrive dan cam2lg yg berkhaitan dgn keselamat dr Virus!!!!

16 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/22/2009, 5:25 pm

G-kin

avatar
Nanti Microsoft siapkan Windows 7 yang official punya. Yang hari tu keluar tu release candidate, sekadar beta-testing je. Dan khabarnya saiz kernel Windows 7 lebih kurang daripada Vista.

17 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/23/2009, 12:09 am

jenab89

avatar
Windows 7 dlam longkang, susah nk upgrade driver hardware...

18 Re: Windows apa yang anda guna? on 4/29/2009, 11:24 am

zer0nymous

avatar
dlm longkang mgkin wat mse ni jer..brg baru mmg g2..tp sy xyakin skng ngan Windows lpas fenomena Windows Vista nya..hak2..empayar Mic dh tgugat..hu3.^^

19 Re: Windows apa yang anda guna? on 5/1/2009, 9:40 pm

jenab89

avatar
Masalah nye dgn Windows bru, xstabil, Graphic Card krompromi dan segala masalah timbul, kalau dah rase Vista , tau lah jwpnye, OK contoh paling senang GAME, try maen game dlm VISTA atau XP, mana lg best, sy dan run test banyak games , walaupun VISTA gna Direcx 10 berbanding XP Direct 9, jauh hebat prestasi XP lg berbanding VISTA, malangnye XP mudah terdedah terhadap ancaman virus,

20 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 3:44 am

neskobeng

avatar
walaupun topik ni sbulan yang lepas,aku pom teringin gak nok komen......


vote window 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sbb:

1.startup cpt dr xp lg...
2.driver dh sedia ada....xyah dup update dh....
3.function lebih kurang vista je...tp come lg!!!
4.xsabar nak tunggu yang real....(skang guna beta je!!)...
5.boleh kata 5 bintang la...

ada yg meminati teruskan, xminat window 7 abaikan...

21 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 3:48 am

jenab89

avatar
Umm, nk try gak , tp malas nk format, Heeeeee

22 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 4:00 am

neskobeng

avatar
kacip......try r...sedap tahap dewoo

23 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 10:39 am

jenab89

avatar
Sedap la sgt, kalu sapa ko hujung perut xpo gok... afro

24 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 2:44 pm

neskobeng

avatar
jenab89 wrote:Sedap la sgt, kalu sapa ko hujung perut xpo gok... afro

meme pah ujung perut ponggg....po cekut meri..

25 Re: Windows apa yang anda guna? on 7/14/2009, 3:43 pm

jenab89

avatar
neskobeng wrote:
jenab89 wrote:Sedap la sgt, kalu sapa ko hujung perut xpo gok... afro

meme pah ujung perut ponggg....po cekut meri..
Meh....mung tra duluh, upload gamba peruk mung tgh tele windows 2h... HEHE

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum