IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

amd..r..intel...which 1 is better

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 amd..r..intel...which 1 is better on 4/8/2009, 8:18 pm

@rtikus

avatar
sajerr nk add 2 knowledge

mner korang raser lbh bagus amd r intel........

nottietouille

avatar
aku gne intel core duo je..

best ke??
bese je

@rtikus

avatar
best x.,,,....

skang nih aq ingt nk bli laktop bru

kompiuh nk pilih y prcessor mender...

skang nih aq pkai apple... mhl lerr ckit nk baiki.... lgpn susah nk cr software y non ori tuk apple nih.........

Nottie, aq ingat nk bli y samer saiz ngan buku tesks 2h...

ko raser processor mner y lbh elok

nottietouille

avatar
loh...
kecik tu @rtikus...
nampak ke ko nk tgk nnt...

ermm...'ntah la aku x taw mne lbey bek..
same je kot..
tapi aku rase beter core duo la @rtikus sbb aku gne yg nih..
hehe..

@rtikus

avatar
t senang ckit nk nwe g kelah. x payah nk bwk note dah.huhu


ko mmg ..mntg2 lerr die pkai intel core duo, asyik dok promote y 2 jerr.huhuhuhu..

tp y intel biasernyer lbh mhl rm500 dari y amd..... knaper heh

nottietouille

avatar
@rtikus wrote:
tp y intel biasernyer lbh mhl rm500 dari y amd..... knaper heh


sbb intel ag ok dri amd la tu kot

@rtikus

avatar
bukan kerr amd org malaysia y cipter ker.............. huhu.dengar2 jerr

nottietouille

avatar
@rtikus, ni ad org ckp kt aku...

kalo amd, seswai unt men game..
sbbnye amd die cpt nk panas....
tp amd ni slow sket..

kalo intel lak, die lmbt sket pns brbnding amd..
so intel unt buat keje2 berat..
tp intel ni laju siot..

ni kwn aku yg ckp...
btol ko??



Last edited by nottietouille on 4/12/2009, 2:19 am; edited 1 time in total

@rtikus

avatar
x tau lerr........... aq pom x sure t aq cuber xplore about nih

Admin

avatar
Admin
Dua prosesor ni ok setiap satu ni ada masalah dan kelemahan tersendiri....


INTEL...
1.prosesor keluaran INTEL ni tahan panas dan popular sesuai digunakan dlm keadaan bilik suhu sederhana panas...
2.untuk main games takde masalah...
3.sesuai untuk menbuat kerja (jalankan program2 lebih dari 1)

AMD
1.prosesor AMD pulak tak tahan panas dan mudah blue screen dan tidak sesuai dlm keadaan bilik yg panas...
2.bagi sesetengah pendapat AMd ni sesuai untuk bermain games...
3.sesuai untuk menbuat kerja (jalankan program2 lebih dari 1)

tapi bagi saya kedua2 prosesor ni takde masalah semua bergantung atas keperluan kita...
bab kelajuan ni bergantung pada semua aspek seperti mainboard,ram


tip...

elakkan menggunakan laptop atas katil, ini akan mengakibatkan aliran udara pada prosesor sbb tilam akan menutup aliran udara sejuk masuk ke prosesor tersekat...


_________________
IMC Admin

11 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/10/2009, 1:11 am

nottietouille

avatar
tu @rtikus bce tuh

12 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/10/2009, 1:30 am

@rtikus

avatar
udah bacer .hahahahahaha.. x sangker admin terus bag jaw......... raser mcn vip plak aq......huhu

13 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/10/2009, 11:12 pm

G-kin

avatar
amd je la... sebab kompeni intel tu yahudi, so... faham2 sendiri lah.

14 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/11/2009, 7:25 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille wrote:@rtikus, ni ad org ckp kt aku...

kalo amd, seswai unt men game..
sbbnye amd die lmbt nk panas....
tp amd ni slow sket..

kalo intel lak, die cpt sket pns brbnding amd..
so intel unt buat keje2 berat..
tp intel ni laju siot..

ni kwn aku yg ckp...
btol ko??

SALAH!!
AMD lebih cepat panas berbanding INTEL. Tapi panas ke sejuk ni x jadi masalah pun, pkai la kipas ke, letak enjin peti sejuk kat bwh laptop ke.. Bole setel..
AMD seswai wat main game, sbb AMD support graphic yg tggi. INTEL seswai wat kje berat2.
Walau ape pun.. Dua2 processor ni saling bersaing. Masing2 ade kelemahan dan kekurangan.

Aku recommend, ko pkai la mouse jenama OPTIMA by Edge, kelancaran cursor anda terjamin. Huahuahua...


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

15 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/17/2009, 11:07 am

jenab89

avatar
AMD panas,tp tahan lasak, skarang aku gna Laptop Acer A 4530 , CPU AMD Turion X2 , bukak 24 jam download xde masalah, maen game lebih 7 jam , xde masalah, stakat nie aku xpun servis lg laptop ak, Graphic Ge Force 9100 , 512 MB, Cool jer,

16 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/17/2009, 3:09 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
jenab89 wrote:AMD panas,tp tahan lasak, skarang aku gna Laptop Acer A 4530 , CPU AMD Turion X2 , bukak 24 jam download xde masalah, maen game lebih 7 jam , xde masalah, stakat nie aku xpun servis lg laptop ak, Graphic Ge Force 9100 , 512 MB, Cool jer,
AMD best... Cool


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

jenab89

avatar
Oit, ade jgak Core 3 (3 processor in 1) CTH AMD Phenom , Harga pun leh tahan la...

18 Re: amd..r..intel...which 1 is better on 4/16/2010, 10:07 pm

zulhelmi


org gaming ni x la kat laptp.. kalu stkt gaming lptp x power...

x leh la nak men game berat2 mcm crysis COD MW2,, shift ke... kalu lptp mane leh nak maen g2... kalu stkt maen graphc low bleh la...

mein grphc resolution 1920 bru best...
dgn full graphic... baru nampk api, asap mcm real... at least pkai HD4670... nak ssedap ag pkai HD4850... 256bit...

untuk pngetahuan korang ram gc ni x pntg mane pn. kalu da paki 4gb ram da ok da 2.. aku just paki 3gb pun no hal.. smooth jer.....

nak gaming kite gamning la betul2... kalu lptp x power pun....

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum