IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

yg mana paling ok?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 yg mana paling ok? on 4/9/2009, 12:22 pm

LaNvALdEaR

avatar
agk2kn anti virus mne yg korg tau pling ok @ pling mujarab tuk mnentng virus?

2 Re: yg mana paling ok? on 4/9/2009, 12:29 pm

nottietouille

avatar
ok gk soklan nih...

aku masih mencari cari antivirus ape yag plg ok..

skng ni aku gne kaspersky je

3 Re: yg mana paling ok? on 4/9/2009, 12:33 pm

LaNvALdEaR

avatar
ha btol..
kdg2 2 dh scan tp virus 2 still ade..

4 Re: yg mana paling ok? on 4/11/2009, 7:38 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Setahu aku, ranking virus definition tertinggi setakat ni Kaspersky Internet Security, tapi tu dlu tahun bile ntah aku tgk. Xtau ar kan skag ni antivirus mne the best. Pape pun always la update ikut jadual yg ditetapkan. Klu x update, serupa x pkai antivirus jer..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

5 nak tau ke? on 4/11/2009, 2:47 pm

andy_momang

avatar
LaNvALdEaR wrote:agk2kn anti virus mne yg korg tau pling ok @ pling mujarab tuk mnentng virus?


dlam pmerhatian aku...yg bleh pcaye skang ialah kapersky je...
coz its made by malaysian...

korang pkai avira, omputeh yg buat kn...
virus sape yg buat, omputeh jgk...

so sme la mcm korang beli virus dorang...
hahahaha...

gne kapersky pon dah bagus...
pegi kedai pc pastu mtk kapersky yg rm80 nye...mmg puas hati...
yg rm50 pon ade gak...itu pon da ckup bgus...

6 Re: yg mana paling ok? on 4/11/2009, 2:49 pm

andy_momang

avatar
LaNvALdEaR wrote:agk2kn anti virus mne yg korg tau pling ok @ pling mujarab tuk mnentng virus?


klau mau hidop slamat tanpa gangguan virus gune lah os linux...
hahahaha...

xyah pk psal anti virus...

7 Re: yg mana paling ok? on 4/11/2009, 7:30 pm

Admin

avatar
Admin
andy_momang wrote:
LaNvALdEaR wrote:agk2kn anti virus mne yg korg tau pling ok @ pling mujarab tuk mnentng virus?


dlam pmerhatian aku...yg bleh pcaye skang ialah kapersky je...
coz its made by malaysian...

korang pkai avira, omputeh yg buat kn...
virus sape yg buat, omputeh jgk...

so sme la mcm korang beli virus dorang...
hahahaha...

gne kapersky pon dah bagus...
pegi kedai pc pastu mtk kapersky yg rm80 nye...mmg puas hati...
yg rm50 pon ade gak...itu pon da ckup bgus...

avira dan kaspersky pun ok juga... tapi perlu ingat kedua2 antivirus ni perlu di update mengikut jadual antivirus itu sendiri barulah keberkesanan mengesan virus2 baru...

di imc ada menjual juga kaspersky internet security dgn harga Rm26 setahun, kaspersky internet security ni sesuai untuk pengguna yg menggunakan wifi,hotspot,celcom broadband dan maxis broadband kerana perisian kaspersky internet security ini menpunyai perisian tambahan seperti anti-malware,firewall, online security dan banyak lagi..


_________________
IMC Admin

8 Re: yg mana paling ok? on 4/12/2009, 2:28 am

nottietouille

avatar
cane lak ngan antivrs mcAfee or PcCilin???
da lama x dgr psl antivrs ni

9 Re: yg mana paling ok? on 4/13/2009, 5:36 am

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:21 am; edited 1 time in total

10 Re: yg mana paling ok? on 4/13/2009, 2:53 pm

The 9th


AVG ok x?

11 aaa on 4/13/2009, 3:09 pm

enigma

avatar
The 9th wrote:AVG ok x?


KAV is da best

12 Re: yg mana paling ok? on 4/14/2009, 1:12 am

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:22 am; edited 1 time in total

13 Re: yg mana paling ok? on 4/15/2009, 12:29 am

The 9th


enigma wrote:
The 9th wrote:AVG ok x?
KAV is da best
hek elen die ni. aku tanya AVG ok ke x? sebelum ni aku guna McAfee Total Security trial version punya. sekarang tempoh trial versionnya dah habis so aku skang tengah guna AVG Free 8.5. setakat ni takde ape2 problem. aku selalu update AVG aku ni. ramai membe aku cakap AVG x bagus. so skrg ni aku nk mntk pendapat korang tentang AVG

14 Re: yg mana paling ok? on 4/15/2009, 3:22 am

G-kin

avatar
Antara apa yang aku tahu pasal AVG:

1. Semua key2 yang korang guna dari keygen tak akan berfungsi, bila update je terus blok AVG korang.
2. AVG susah nak ddiremove completely daripada hard disk korang, sebab bila uninstall pun tetap ada saki baki yang tertinggal.

15 Re: yg mana paling ok? on 4/15/2009, 3:38 am

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:22 am; edited 1 time in total

16 Re: yg mana paling ok? on 4/15/2009, 10:03 pm

andy_momang

avatar
zer0nymous wrote:
G-kin wrote:Antara apa yang aku tahu pasal AVG:

1. Semua key2 yang korang guna dari keygen tak akan berfungsi, bila update je terus blok AVG korang.
2. AVG susah nak ddiremove completely daripada hard disk korang, sebab bila uninstall pun tetap ada saki baki yang tertinggal.

arap gne la soft cleaner n utk registry jgak..so,saki baki 2 boleh di hadam..mgkin kot..hu3.^^

i am newbie jer..

format je laptop tu..haha...men2 je

17 Re: yg mana paling ok? on 4/19/2009, 1:16 am

fiqkz

avatar
andy_momang wrote:
zer0nymous wrote:
G-kin wrote:Antara apa yang aku tahu pasal AVG:

1. Semua key2 yang korang guna dari keygen tak akan berfungsi, bila update je terus blok AVG korang.
2. AVG susah nak ddiremove completely daripada hard disk korang, sebab bila uninstall pun tetap ada saki baki yang tertinggal.

arap gne la soft cleaner n utk registry jgak..so,saki baki 2 boleh di hadam..mgkin kot..hu3.^^

i am newbie jer..

format je laptop tu..haha...men2 je
stahu ak lau nk remove avg completely dr pc korang,kna pi kt search n den type regedit..pastu korang delete key registry avg 2...@cara nie senang tp korang kna gna software unlocker...gerenti antivirus avg dpt d remove completely from ur pc..try cuba dan selamat beramal....

18 Re: yg mana paling ok? on 4/29/2009, 11:22 am

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:23 am; edited 1 time in total

19 Re: yg mana paling ok? on 7/18/2009, 11:48 am

player

avatar
andy_momang wrote:


dlam pmerhatian aku...yg bleh pcaye skang ialah kapersky je...
coz its made by malaysian...

korang pkai avira, omputeh yg buat kn...
virus sape yg buat, omputeh jgk...

so sme la mcm korang beli virus dorang...
hahahaha...

gne kapersky pon dah bagus...
pegi kedai pc pastu mtk kapersky yg rm80 nye...mmg puas hati...
yg rm50 pon ade gak...itu pon da ckup bgus...


btul ker kaspersky tu buatan malaysia or made in malaysia jer..............?

20 Re: yg mana paling ok? on 7/19/2009, 11:52 am

G-kin

avatar
andy_momang wrote:
dlam pmerhatian aku...yg bleh pcaye skang ialah kapersky je...
coz its made by malaysian...

CORRECTION: Kaspersky bukan buatan Malaysia. Ianya buatan Russia.
Baca dulu Wikipedia OK.

Orang Malaysia pandai buat anti-rootkit je setakat ni. Anti-virus belum pandai lagi.

And good news, Avira dah bukak cawangannya kat Malaysia ni, so bermakna Avira Antivirus Premium dah start dijual di Malaysia. (good news bagi yang nak pakai antivirus yang kurang pakai memory)

21 Re: yg mana paling ok? on 8/11/2009, 2:01 pm

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:23 am; edited 1 time in total

22 Re: yg mana paling ok? on 8/22/2009, 7:03 pm

D

avatar
zer0nymous wrote:G-kin wrote:
Antara apa yang aku tahu pasal AVG:

1. Semua key2 yang korang guna dari keygen tak akan berfungsi, bila update je terus blok AVG korang.
2. AVG susah nak ddiremove completely daripada hard disk korang, sebab bila uninstall pun tetap ada saki baki yang tertinggal.


sy gne Your Uninstaller! 2008..

ape ssh nyer....delete la dlm keadaan safe mode

23 Re: yg mana paling ok? on 8/22/2009, 11:02 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
D wrote:ape ssh nyer....delete la dlm keadaan safe mode
yes you're rite!

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum