IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

.......alahai mak nyah, bapuk, pondan, darai..........

Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Go down  Message [Page 1 of 4]

@rtikus

avatar
Pondan (juga dikenali sebagai Mak Nyah, Bapuk, Darai) merupakan istilah yang merujuk bagi golongan lelaki transeksual, iaitu orang-orang yang mempunyai biologi lelaki tetapi mendakwa mempunyai naluri wanita. Golongan ini sering menggunakan istilah "terperangkap dalam tubuh yang salah" atau "wanita dilahirkan transeksual".

Menurut Laporan Negara oleh Profesor Madya Teh Yik Koon, Pensyarah Kriminologi dan Sosiologi di Universiti Utara Malaysia, yang tertonjol sebagai pakar tersohor dalam isu ini, mak nyah, yang secara amnya merujuk kepada lelaki transeksual, adalah lelaki Mukhannas yang mahukan jantina yang lain dari jantina yang mereka lahir. Ini berbeza dengan kaum Khunsa yang pada dasarnya bermaksud mereka yang dwi jantina.

bersyukurlah dengan jantina yang di anugerahkan kepada kamu.......

skang nih semakin ramai aq tgk kat tr.

harap boleh berubah kepada normal.........

nottietouille

avatar
kuang......kuang...kuang......

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

@rtikus

avatar
lorr gelak plok ko nih.bagi lerr pendapat kerr nasihat kerr.huhuhu

bersamer membantu sesama ISLAM...........

OptiOnS_CliCk

avatar
nasihat pn just nasihat je....
bg diorg msuk tlinga knn, kuar smue lubang....
hehehe....

diorg sdiri yg plih jln 2...
klu diorg nk brubah, diorg akan brubh...
lg pn, mak bapak diorg ada....
tp klu bapok nk rpat ngan ko, jgn lari...
mgkin dia nk brubh n cuba dmpingi org yg dia rasa blh ubh dia blik....
TAPI AWAS..... jgn korg plak yg terikut jd pondan.....

nottietouille

avatar
seaungguhnya tuhan melaknat kaum pondan dan bapok

saGhu

avatar
meh aku rawat sep2 bapuk tu... aku pakar baik pulih nyah.

tak leh terpikir aku....nak jadi pompuan....eiii...geli tauww tauwww

@rtikus

avatar
sesungguhnyer anugerah yang diberi oleh Allah adalah sebaik2 anugerah.........

so jgnlah kiter merubah seindah2 jadian yang telah diamanahkan oleh Nya.

@rtikus

avatar
pg nih aq nk p library.............

lalu lerr tangger tr sblh left...............

ader kerr patut depa gelar sesamer depa nyah........... huhuhu....

terang2 depa bangga ngan tranform y depa buat...

nauzubillah.........selamat kan diri kami dan keturunan kami dari bala ini.........amin

nottietouille

avatar
smale ado ko ptt sep2 tuh tepik supo pontianak...

gege nk mapuh...

nyepak sero

@rtikus

avatar
only, 70% i can catch what ur say,huhu..

sorry im cannot respond well 2 u

casper

avatar
diorang pun manusia jgak.ada hati.perasaan.kita tak boleh jdge mereka.myb famili diorang da didik cam 2 .nak buat camana.as a human kita terima sifat mereka seadanya.cuba fahami mereka.myb ada yang nak berubah.
nak jadi gentleman.tapi sebabkn ada segelintir kita2 yang fikir negatif,last2 diorang boleh give up.

kawan dgan 'adik2' @ pink2 ni lagi baik dari laki2 kat luar sana.

korang dgar la apa luahan 'adik' ni..salah sorang kawan fs sya:

'Identity crisis DUDES</b>; gays, nyahs, pengkids and whoeva la, as some people described and categorized. I don't think that they are. At least they know who they are by being themselves. Who are you people, to judge, to discriminate &amp; to classify them? We're nothing in this world! We're all the same. <br /> * Those who can accept &amp; respect me by the way I am and not asking me a favor to change and be somebody else which I can't &amp; I don't wannabe. Sorry! If you're this type of man, please stay away from me


sapa2 yang bernama lelaki2 korang jangan marah ekh

Smile

@rtikus

avatar
jagan di fikirkan hanya kesenagan di dunia semata2,

kt masih ader 1 alam lain yang kekal abadi.......

perkara yang kt lakukan didunia hanyalah untuk timbangan/bekalan disana nanti........

fikir2 kanlah...............: )

13 respon on 4/10/2009, 8:35 pm

skjp_uitm

avatar
bapuk tue meme gege. keje diorg nepek 24jam. xdok aroh la bapuk, kalu jate blh wat kiro jgk

casper

avatar
skjp_uitm wrote:bapuk tue meme gege. keje diorg nepek 24jam. xdok aroh la bapuk, kalu jate blh wat kiro jgk

tak baik la skjp_uitm.huhu..Smile
diorang saja test suara..mana la tau boleh masuk AF ke. Laughing

saGhu

avatar
casper wrote:
skjp_uitm wrote:bapuk tue meme gege. keje diorg nepek 24jam. xdok aroh la bapuk, kalu jate blh wat kiro jgk

tak baik la skjp_uitm.huhu..Smile
diorang saja test suara..mana la tau boleh masuk AF ke. Laughing

hahaha...kalo tgh mandi ade jgk ke bapuk test suara eh?

kenshin360

avatar
Admin
Admin
hahaha...zaman dah berubah...dunia dah hampir dengan hujungnya...
sama² student uitm tlg bapuk nie ke pngkal jalan...

saGhu

avatar
kenshin360 wrote:hahaha...zaman dah berubah...dunia dah hampir dengan hujungnya...
sama² student uitm tlg bapuk nie ke pngkal jalan...


agak2 mcm ne eh cara nya nak sedarkan mereka nie?

@rtikus

avatar
suh sumer umat Islam, pakat2 berdoa..........

InsyaAllah depa akan sedar idok skng, in future y penting depa sedo. udah lerr

kenshin360

avatar
Admin
Admin
saGhu wrote:
kenshin360 wrote:hahaha...zaman dah berubah...dunia dah hampir dengan hujungnya...
sama² student uitm tlg bapuk nie ke pngkal jalan...


agak2 mcm ne eh cara nya nak sedarkan mereka nie?

kita boleh bersembang dgn mereka,bergaul dan cuba selit kan kata² semangatutkterus kan kehidupan sebagai lelaki...menceritakan ttg hukum agama,hukum dunia,dan pandangan masyarakat terhadap org seperti mereka...
insyallah merekaboleh berubah...
uncle ken pernah tgk member uncle ken nasihatkan seorg bapuk tegar dan dapat berubah akhirnya...

casper

avatar
camna nak bantu kalau student lelaki sendiri pun tak terbuka hati nak kawan dgan diorang .huhu..
wahai lelaki2 di mana kamu Question Exclamation Question Exclamation Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question

saGhu

avatar
casper wrote:camna nak bantu kalau student lelaki sendiri pun tak terbuka hati nak kawan dgan diorang .huhu..
wahai lelaki2 di mana kamu Question Exclamation Question Exclamation Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question



hahahahhaa....cakap pom tak mau dgn bapok tu....nak tolong depa mcm mano eh Razz

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Pi la try tego2 depa.. Huh Razz


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

@rtikus

avatar
hahahha.. leh gak try tegur2 tp risau depa sangkut plak nati

matburn

avatar
srh jer drang p pi....

casper

avatar
matburn wrote:srh jer drang p pi....

kalau suruh ja diorang tak pegi ler.matburn, ko patut pegi sama diorang.pimpin diorang jalan yang betul.. Smile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 4]

Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum