IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Jual - Joomla 1.5.x Templates

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:33 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Minta perhatian kepada sesiapa yang berkenaan.

Kepada sesiapa yang berminat dengan Open Source; Joomla!, di sini saya ingin memberitahu berita baik kepada korang semua. Joomla! 1.5.x.
Joomla! merupakan satu Open Source Project yang terbaik sekali dalam dunia laman web. Joomla! ni jugak merupakan sebuah program PHP-based untuk laman web, Content Management System atau lebih juga dikenali sebagai CMS. Apa tu CMS? Carik sendiri..

Antara kalangan korang yang memang dah agak lama menceburkan diri dalam CMS Joomla! 1.5.x, mesti tercari-cari sesuatu templates yang menarik, cantik dan canggih untuk laman web korang. Templates yang bagus akan menarik ramai pengunjung anda untuk meng-explore laman web korang, kan kan? Kat sini saya ingin mempromosikan templates-templates yang menarik, tertarik, lawa, cun, canggih, ultra, super, power, sumer ade..dan yang paling penting, korang boleh mendapatkannya dengan harga yang murah untuk sesiapa yang teringin memilikinya. Jika nak dibandingkan dengan harga asal templates yang dibeli kat official website, tentunya mahal kan? Diorang jual dalam bentuk pakej (beli banyak, bayar banyak). Sape nak pakai banyak-banyak? Pastu plak kene bayar dalam matawang USD. Huhu.. Try usha harga diorang kat https://www.rockettheme.com/join-a-club.
Templates yang saya sediakan ni, datang daripada “RocketTheme”, adalah daripada antara laman web yang terbaik dalam menyediakan templates Joomla! korang boleh try tengok kat official laman web diorang ni.
http://www.rockettheme.com/
Kalau tak percaya yang terbaik, cuba check ranking website ni kat http://www.bestofjoomla.com/
Sekarang ni dia duduk di tempat kedua. Tahun lepas yang pertama. Boleh plak turun satu anak tangga. Huhuh..



Last edited by Crystal on 3/27/2009, 8:34 pm; edited 2 times in total


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

2 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:34 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
RocketTheme templates ni merupakan templates yang advanced dan kebolehan layout (yang canggih manggih) yang membolehkan korang guna untuk banyak options, module positions, module variations, typhography, dsb for your sites. Malangnya, default Joomla (Joomla! kosong tanpa templates) dalam versi yang baru berkemungkinan limited atau tidak compatible dengan templates yang saya provide. Jadi dengan ini saya serta sekali RocketLauncher.
RocketLauncher merupakan satu pakej (template + default Joomla!) di mana korang tak payah susah-susah install Joomla! 1.5.x versi terbaru dulu, kemudian upload template. RocketLauncher dicipta untuk memastikan templates sedia ada berjalan dengan baik dalam Joomla! RocketLauncher merupakan template siap sedia untuk korang upload trus ke web server. Upload and Launch!
Selain tu jugak, templates ni ade banyak kelebihan daripada templates yang biasa. Antaranya ialah:
- Banyak Preset Style.
- RokZoom. (Zoom imej)
- Banyak module positions sehingga 22 posisi.
- Banyak module variations sehingga 20 variasi.
- Banyak Typhography.
Templates yang saya sediakan ni merupakan templates yang dapat mengubah rupa laman web korang seperti "professional touch". Haha..
Tapi sukacita saya nak maklumkan kat sini, saya just provide tempates untuk Joomla! 1.5.x sahaja. Tapi takpe la kan, memang sekarang ramai orang buat laman web guna CMS Joomla! pkai version 1.5.x punye. Joomla! 1.0.x takde org pandang sangat dah.


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

3 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:34 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Korang boleh pilih templates dalam senarai templates dibawah. Klik setiap satu template untuk tengok demonstrasi. Kat demo tu, free jer, korang boleh testing-testing power sekali sampai lebam. Haha.. Lepas test sampai puas hati, korang boleh decide untuk pilih yang mana.
Sambil-sambil korang tengok demo kat laman web ni, tengok sekali la harga official yang diorang provide. Mesti mahal kan?

OK, dah dapat pilih mana yang berminat, boleh send private msg (PM) ke saya atau email kan order korang tu kat email saya di:
crystal_fairlight@yahoo.com.my
Prosedur seterusnya akan saya beritahu kemudian.


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

4 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:35 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Saya tidak menjual templates ini dalam bentuk pakej (beli banyak, bayar banyak). Saya jual templates ini satu-satu (beli satu, bayar untuk satu).
Setiap pembelian satu template ini adalah termasuk:
- Template Joomla! 1.5 (Includes built-in tutorial*)
- Source files (Blank logo, background image, dsb.)
- Warranty (Seminggu ckup?) Saya pulangkan duit @ ganti template baru.
- Dapat 1 free template terpilih.
- Adobe Fireworks CS3 (Source File editor)
* Demo contents.

Selain daripada template semata-mata, saya akan provide sekali source files. Sorce file ni adalah termasuk blank logo, PSD files**, background image**, menu bars**, fonts** dsb. Untuk source file, korang boleh edit dengan software pilihan yang korang sendiri rase best dan expert. Tapi untuk lebih baik, software yang sesuai adalah Adobe Fireworks. Don’t worry, saya akan provide sekali dengan software Adobe Fireworks CS3 lagi tuh. Ha gitu.. Camne nak edit? Tak perlu risau. Setiap template yang bakal korang beli itu, ade built-in tutorial cara edit source files dengan menggunakan Adobe Fireworks.
** Tak semua ade.



Last edited by Crystal on 3/27/2009, 8:38 pm; edited 2 times in total


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

5 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:42 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
The list of available templates. Click the link of each templates below to direct to the demo page. Feel free to explore every each one. Let me know if you like it. Hehe..
Pergi ke http://demo.rockettheme.com/ untuk tengok sendiri demo templates yang ada. Tapi saya just jual templates yang disenaraikan kat bawah ini jer.
Update terbaru. Saya dah siapkan semua senarai demo pages.

1. Aphelion
2. BentoBox
3. Blogtopia (Free)
4. Bubblicious
5. BusinessSense
6. Catalyst (Include complete PDF tutorials)
7. Chromatophore (Include complete PDF tutorials)
8. ColorMatic
9. DarkMatter
10. DigiMania
11. Digital Ether
12. Dimensions
13. Elemental
14. Elixir 2.0
15. Equinox
16. Extremities 2
17. Fire
18. Firenzie
19. GeoSync
20. GlobalBiz
21. GlossyPaint
22. HiveMind
23. Hyperion (Include complete PDF tutorials)
24. Internet Gazette
25. Macphoria
26. MediaMogul
27. MetaMorph (Include complete PDF tutorials)
28. Mobius
29. ModernBusiness
30. OneMoreThing
31. OpenOffice
32. Perihelion (Include complete PDF tutorials)
33. PixelPerfect
34. Populus
35. PrimeTime (Free)
36. ShockTrooper
37. Simplix
38. Sporticus
39. Sporticus v2
40. StormTrooper (Bonus edition)
41. Synapse (Include complete PDF tutorials)
42. Technopia (Free)
43. TechnoZine
44. TerranTribune (Include complete PDF tutorials)
45. Tribute (Free)
46. Versatility II
47. Versatility III
48. VividDesign (Free)



Last edited by Crystal on 3/27/2009, 8:39 pm; edited 3 times in total


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

6 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:42 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Untuk setiap pembelian template Joomla! 1.5.x dari saya, korang bakal dapat salah satu template di bawah ni secara percuma beb. Pilih satu je. Kalau beli 2, saya bagi 2. Hehe..
1. Blogtopia
2. PrimeTime
3. Technopia
4. Tribute
5. VividDesign



Last edited by Crystal on 3/27/2009, 8:42 pm; edited 1 time in total


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

7 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:43 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Susah nak pilih mana satu yang best? Saya ada recommendation untuk korang. Ni adalah the best templates yang saya pilih. Yang lain tu maybe jugak ade orang kate best.
But, this is my favourite templates that I give it all for 5 stars! Salute2.. cheers

1. Chromatophore
2. Dimension
3. HiveMind
4. Hyperion
5. MediaMogul
6. MetaMorph
7. Perihelion
8. Populus
9. TerranTribune



Last edited by Crystal on 3/27/2009, 8:44 pm; edited 2 times in total


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

8 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:44 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Saya jual templates ni dengan harga hanya RM20 RM15 RM10 jer untuk setiap satu template. Murah beb.. Sekali korang beli, bukan guna untuk sekali je. Korang boleh guna banyak-banyak kali dan boleh jugak korang copy sedekah ke member-member. Ajak la member beli jugak.
Contoh kalau dah ade 5 orang nak beli, sorang beli la satu. Pastu share-share la antara korang. Jadinya setiap orang dah dapat 5 templates dengan bayar RM10 jer sorang, plus 5 templates free. Hehehe..
Sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan pesanan korang kat sini. Kalau ade sape-sape yang malu-malu nak beli, boleh private msg saya (PM). Alternatif lain boleh jugak korang trus email-kan order korang tu ke saya (YM pun boleh) di:
crystal_fairlight@yahoo.com.my


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

9 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/23/2009, 5:51 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Advertisement dah siap. So, dari semasa ke semasa, saya akan update advertisement di atas. Sesiapa yang berminat, boleh la selalu tgk. Hehe.. Sebarang pertanyaan: msg la saya, jgn malu-malu.. Surprised


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

10 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/27/2009, 10:47 pm

saGhu

avatar
o0o0o0o0oo

11 Re: Jual - Joomla 1.5.x Templates on 3/28/2009, 2:42 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
saGhu wrote:o0o0o0o0oo
Ko xtau pape, jgn bising2.. Serious buyer only..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum