IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

IMC xpantau ke ataupun tak boleh wat ape-ape?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 8/22/2009, 1:28 am; edited 1 time in total

jenab89

avatar
diey0sa wrote:saya tengok connection kat IMC Hotspot TR A,ade 2,3 alamat yang gne bandwith yang banyak..ade yang sampai 50 KB dan mesti dorg download/streaming.
Katanya sape download file beso, blok terus...

G-kin

avatar
kadang2 ramai org guna free 10 minit tu untuk update antivirus.

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:24 am; edited 1 time in total

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
zer0nymous wrote:sy download DVD 1 and CD 1..

DVD=3gb+
CD=600mb+

tq diey0sa..nice tutorial..hu3..^^
lolz.. Suspect

Admin

avatar
Admin
zer0nymous wrote:sy download DVD 1 and CD 1..

DVD=3gb+
CD=600mb+

tq diey0sa..nice tutorial..hu3..^^

awk download dvd dgn cd ni gune torrent ke, atau download terus http:// atau ftp://


_________________
IMC Admin

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 10/30/2009, 1:57 pm; edited 1 time in total

Babunlaut-sama

avatar
bleh torrent ker ngan imc?

diey0sa


Babunlaut-sama wrote:bleh torrent ker ngan imc?


nape xtry??

Lea Lollipop

avatar
eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

Admin

avatar
Admin
Lea Lollipop wrote:eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

cubelahlah2 kalau nak id tu di block


_________________
IMC Admin

diey0sa


[NULL]



Last edited by diey0sa on 9/17/2014, 12:59 am; edited 1 time in total

Lea Lollipop

avatar
eleh..bukan nak try pon admin..tanyer je...salah ke tanyer?? kiter budop baru..mane la tau.. Mad

thanks dieyosa..for da info..


p/s: confused

diey0sa


[NULL]



Last edited by diey0sa on 9/17/2014, 1:01 am; edited 1 time in total

Admin

avatar
Admin
diey0sa wrote:
Admin wrote:
Lea Lollipop wrote:eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

cubelahlah2 kalau nak id tu di block

klo blok id kat foeum,bleh wat yg len..klo blok "id" prepaid,itu sy xtau cmne..

pihak imc akan block id prepaid..


_________________
IMC Admin

ahmadinejad_uitm


Admin wrote:
diey0sa wrote:
Admin wrote:
Lea Lollipop wrote:eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

cubelahlah2 kalau nak id tu di block

klo blok id kat foeum,bleh wat yg len..klo blok "id" prepaid,itu sy xtau cmne..

pihak imc akan block id prepaid..




Lea Lollipop>>>> org baru rupanya... part1

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:12 pm; edited 1 time in total

G-kin

avatar
Lea Lollipop wrote:eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

Wifi IMC x dibenarkan download. Kalau awak nak download jugak, pergi cybercafe di luar kolej.

Tapi seeloknya awak dapatkan 3G broadband sendiri...

jenab89

avatar
G-kin wrote:
Lea Lollipop wrote:eyh..leyh donlod ke???dgr kate gune wifi neh xleyh donlod???

Wifi IMC x dibenarkan download. Kalau awak nak download jugak, pergi cybercafe di luar kolej.

Tapi seeloknya awak dapatkan 3G broadband sendiri...
Jika download pun, xmemadai sbb line WiFI agak slow dan bandwidth
pengguna amat banyak di masa puncak, tambah2 lg torrent yg memerlukan peer connection yg blum tentu lg dpt membenarkan kta download full....

Lew, download je kt lobby UiTM, kot malas nk g jauh jd ambek jalan mudah,,,..... kecuali torrent sbb diblock oleh Adsence.

G-kin

avatar
Bukan Adsense ya, tp Websense. Tp lobby UiTM pun selalu ramai, dan majoriti orang2 yg lepak kat situ ON torrent diaorang.

jenab89

avatar
G-kin wrote:Bukan Adsense ya, tp Websense. Tp lobby UiTM pun selalu ramai, dan majoriti orang2 yg lepak kat situ ON torrent diaorang.
HAHA ... maaf, ye Websense, tertukar dgn google Adsense, eh bleh ke torrent, sbb dulu dah cube xleh, ataupun pakai software VPN nk bypass?

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:13 pm; edited 1 time in total

jenab89

avatar
diey0sa wrote:
jenab89 wrote:
G-kin wrote:Bukan Adsense ya, tp Websense. Tp lobby UiTM pun selalu ramai, dan majoriti orang2 yg lepak kat situ ON torrent diaorang.
HAHA ... maaf, ye Websense, tertukar dgn google Adsense, eh bleh ke torrent, sbb dulu dah cube xleh, ataupun pakai software VPN nk bypass?

VPN bleh bypass jgak ke??sy blom try lg 2..
arap reply
Aik, kata tidak lg on9? OK sy jawab soalan nie, 2k VPN occasionally 2k bypass blocker cam Websense, nie adalah alternatif laen selaen gne Freegate dan U97 yg mungkin dah tidak efektif lg, tp M.A.C no ttp xberubah (Kecuali pakai software) kerana dihubungi oleh pusat yang sama, device yg sama yg digunakan oleh beribu2 penguna VPN, 1 lg kegunaan VPN ialah nk try connection network. Ada banyak jenis VPN, tp matlamatnya sama, 2k menyelaraskan perhubungan networking , tambah2an I.P bleh berubah dan nk buat server file menerusi perhubungan P2P (Bukan Torrent) internet tanpa mengubah no I.P melibatkan melebihi 2 komputer bukanlah kerja senang. Of course la , connection lebih slow ckit .

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum