IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

CERITA LAWAK [episod 1]

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 CERITA LAWAK [episod 1] on 8/23/2009, 12:14 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
CERITA LAWAK [episod 1] - tp xde sambungan..
Cerita ini begitu ngeri ..

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya
utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane
kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak
ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo
7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda
berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple
aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima
kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi
high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan
press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa muda patang dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia
dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat
bawah jambatan.

VRRROOOOOMMMMMMMMMMMMMMM......................
bedesup peginye membingit mlm... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah
250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah
ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak
percaye punye.........sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'

Razz Razz
lol!

2 Re: CERITA LAWAK [episod 1] on 8/25/2009, 6:03 am

choc0late

avatar
hahaha. lawak sngguh cter 2.. best ape jd pak cik 2. huhu. tbe2 dpt nma.. hua3 Laughing Laughing Laughing

3 Re: CERITA LAWAK [episod 1] on 8/31/2009, 4:57 pm

dbs_gurlz

avatar
mesty pasnie pak cik tue jd raccer lak..
haha..

4 Re: CERITA LAWAK [episod 1] on 8/31/2009, 5:06 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
dbs_gurlz wrote:mesty pasnie pak cik tue jd raccer lak..
haha..
pkai kancil je siot.. Razz

5 Re: CERITA LAWAK [episod 1] on 9/1/2009, 12:54 am

dbs_gurlz

avatar
gempak la tue kan...
haha..
x pnh org buat..

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Similar topics

-

» initial-d stage 3 movie

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum