IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

ATTN: diey0sa

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 4:28 pm

G-kin

avatar
Kalau ko nak cakap psal blog engko ke, psal rahsia2 imc ke, sila post ke topic section yg berkaitan. X yah post kat ruangan Sembang.

And also, no offense, dude.

2 Re: ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 4:57 pm

miss_L

avatar
sape stuju???
cheers =setuju
Rolling Eyes =x kisah
Sad =x setuju...

ak cheers ...

3 Re: ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 5:02 pm

SaD

avatar
[b]miss_L[/b] wrote:sape stuju???
cheers =setuju
Rolling Eyes =x kisah
Sad =x setuju...

ak cheers ..

setuju sangt2.....

4 Re: ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 7:58 pm

Babunlaut-sama

avatar
huhuhuhu......

5 Re: ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 10:14 pm

spyheck

avatar
G-kin wrote:Kalau ko nak cakap psal blog engko ke, psal rahsia2 imc ke, sila post ke topic section yg berkaitan. X yah post kat ruangan Sembang.

And also, no offense, dude.


aku setuju... ni agak2lah sikit... dahlah sekarang ni tak boleh gune trial... aduh jem2... Mad Mad

6 Re: ATTN: diey0sa on 9/12/2009, 11:05 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers Kami anti perosak IMC
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

7 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 2:49 am

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 9/30/2009, 1:46 pm; edited 1 time in total

8 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 3:46 am

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
walala~
trase ke?
cheers

9 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 10:58 am

spyheck

avatar
diey0sa wrote:
CrysJr wrote:cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers Kami anti perosak IMC
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

adakah sy dianggap perosak??admin ada gtau sy rosak ape2 file/system dier??sy jmpa klmhan,sy report kat admin..so admin dpt baiki klmhan sistem dier..2 pon klo sy yg jmpa..klo org len jmpa n deface or wat ape2 lbih truk,cmne??

sy xpnah n xkan deface.im not hacker.(xbmnat).cme blajar cari klmhan n report kat admin..admin dpt tgktkan sistem dier n sy dpat tmbah ilmu sy..

psal trial,korg dh cek btol2 x??or korg just xnmpak butang "klik di sini" xder,so aggp trial 2 mmg dh xder(sy bz ngan bnda baru sy so sy xcek lg)or tya admin jer cmne doer wat ilang bnde 2..

bnda 2 working coz macaddress..admin xfilter tp trus buang..y???

for me
=nver try to learn how to hack but hacking is to learn
=hacker n cracker pntg utk develop security

agak2lah... aku baca blog kau pun mcm nak menjatuhkan system IMC siap ajar mcm mane nak tipu system.. nak filter mac mane boleh sbb kau tukar mec yg lain jadi nak filter mane mungkin .. aku ada baca artikal pasal mec ni.. setiap pengeluar ada no mec tersendiri mungkin mencecah ribuan no mec..

10 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 3:00 pm

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 10/30/2009, 2:01 pm; edited 1 time in total

11 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 7:25 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
diey0sa wrote:mslhnya itu cara/klemahan sistem..n kpd admin/developer,dorg kne la cari/wat teknik baru tuk cgah bnda 2..sbb 2 aq report..utk develop prkhidmatan dier la..

klo dier xleh pk cra nk wat cmne,itu bmkna teknologi nk defend msih blom ckup/kuat..
why don u just report directly to the admin..? (personally, ajak kuar mnum ke, buka sama ke.. plg cikai pun private msg de disediakan..
knp perlu nk heboh2kan bende ni kt forum @ blog? x sihat utk bebudak uitm..
lgpun kami sbgai pengguna biasa IMC xde msalah dgn pkara ni.. (just tau on9 and off9 jer..)
keh3..
Shocked

12 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 9:12 pm

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 10/30/2009, 2:01 pm; edited 1 time in total

13 Re: ATTN: diey0sa on 9/13/2009, 11:24 pm

Admin

avatar
Admin
diey0sa wrote:
CrysJr wrote:
diey0sa wrote:mslhnya itu cara/klemahan sistem..n kpd admin/developer,dorg kne la cari/wat teknik baru tuk cgah bnda 2..sbb 2 aq report..utk develop prkhidmatan dier la..

klo dier xleh pk cra nk wat cmne,itu bmkna teknologi nk defend msih blom ckup/kuat..
why don u just report directly to the admin..? (personally, ajak kuar mnum ke, buka sama ke.. plg cikai pun private msg de disediakan..
knp perlu nk heboh2kan bende ni kt forum @ blog? x sihat utk bebudak uitm..
lgpun kami sbgai pengguna biasa IMC xde msalah dgn pkara ni.. (just tau on9 and off9 jer..)
keh3..
Shocked

xbleh..sy cme gtau g2 jer n user2 len dpt tau jgak psal ni..xleh klo cme 2 pihak jer tau..

sy xleh jamin sy xkn mess ngan IMC tp sy akn cuba utk tidak gtau aspe2..topic closed..

kpd admin,anda slalu la cek sistem anda pantau lah slalu dr ape2 yg bkenaan aktivit tnet anda..



Salam... betul kata spyheck dan CrysJr tu.. MAC Address atau Physical Address ni terlalu banyak dan takde system boleh disekat kerna MAC Address ni terlalu banyak cube bayangkan setiap pelajar ada laptop setiap
laptop ada MAC Address nye sendiri,

contoh:-

pelajar (A) MAC Address die 00:00:00:00:A1
pelajar (B) MAC Address die 00:00:00:00:A2
pelajar (B) MAC Address die 00:00:00:00:A3

dan bile awk mengclone MAC Address same salah satu Mac Addrees diatas dan ape akan jadi...??

Di UiTM ni ada 3ribu pelajar jadi mane mungkin nak buat sekatan tambahan lagi awk mampu mengubah MAC address dgn menggunakan linux.. dari pemantauwan kami, cubaan untuk mengelirukan server hotspot dgn menukar MAC Address dan ini akan menyebabkan kekeliruan system dan menyebabkan pembahagian internet ke setiap user menjadi slow..

bagi saya takde system yang boleh menyekat MAC Address ni seperti awk lah bile cukup masa trial awk ubah MAC Address ke no MAC Address... jadi bagaimana kami nak buat sekatan...????

kami hargai tujuan anda untuk menbantu IMC...


_________________
IMC Admin

14 Re: ATTN: diey0sa on 9/14/2009, 1:38 am

dbs_gurlz

avatar
so..
fhm2 sndrie la..
pasnie juz msg jer kat admin..
ko ckp bnda nie,bukn ktrg fhm sgt pon...

15 Re: ATTN: diey0sa on 9/14/2009, 1:29 pm

G-kin

avatar
Errr...
Sebenarnya tujuan aku bkak topik ni bukannya nak mempertikaikan apa yg diey0sa buat pd IMC, cuma nak mintak tolong post topik2 awak ruangan yang sepatutnya. Sebab awak banyak post psal sistem IMC, so post la kat ruangan Wireless ke, Internet ke, Sistem Rangkaian ke. Kat ruangan Sembang ni biasanya orang post cakap2 kosong je. Cuma nak mintak awak satu je, POST IN THE CORRECT SECTION. Jangan campuradukkan post yang bertopil pasal komputer kat tempat ckp2 kosong a.k.a off topic.

Btw, sy tak peduli sangat apa yg awak nk buat pd sistem IMC, sbb saya jarang2 pakai pun hotspot IMC. Dan saya tak larang pun awak daripada posting kat forum ni, sbb sy takde hak nak halang sesiapa. Ok. peace.

16 Re: ATTN: diey0sa on 9/14/2009, 7:09 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
Admin wrote:
Spoiler:

Salam... betul kata spyheck dan CrysJr tu.. MAC Address atau Physical Address ni terlalu banyak dan takde system boleh disekat kerna MAC Address ni terlalu banyak cube bayangkan setiap pelajar ada laptop setiap
laptop ada MAC Address nye sendiri,

contoh:-

pelajar (A) MAC Address die 00:00:00:00:A1
pelajar (B) MAC Address die 00:00:00:00:A2
pelajar (B) MAC Address die 00:00:00:00:A3

dan bile awk mengclone MAC Address same salah satu Mac Addrees diatas dan ape akan jadi...??

Di UiTM ni ada 3ribu pelajar jadi mane mungkin nak buat sekatan tambahan lagi awk mampu mengubah MAC address dgn menggunakan linux.. dari pemantauwan kami, cubaan untuk mengelirukan server hotspot dgn menukar MAC Address dan ini akan menyebabkan kekeliruan system dan menyebabkan pembahagian internet ke setiap user menjadi slow..

bagi saya takde system yang boleh menyekat MAC Address ni seperti awk lah bile cukup masa trial awk ubah MAC Address ke no MAC Address... jadi bagaimana kami nak buat sekatan...????

kami hargai tujuan anda untuk menbantu IMC...

konklusi nya skarang...
yg menjadi punca utama knapa [trial] hotspot IMC di buang oleh admin adalah kerana........?? ade...

Admin wrote:...cubaan untuk mengelirukan server hotspot dgn menukar MAC Address dan ini akan menyebabkan kekeliruan system dan menyebabkan pembahagian internet ke setiap user menjadi slow..
kpada yg trasa...
Admin wrote:...kami hargai tujuan anda untuk menbantu IMC...
Sleep Sleep



Last edited by CrysJr on 9/14/2009, 7:11 pm; edited 1 time in total

17 Re: ATTN: diey0sa on 9/14/2009, 7:10 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
G-kin wrote:
Spoiler:
Errr...
Sebenarnya tujuan aku bkak topik ni bukannya nak mempertikaikan apa yg diey0sa buat pd IMC, cuma nak mintak tolong post topik2 awak ruangan yang sepatutnya. Sebab awak banyak post psal sistem IMC, so post la kat ruangan Wireless ke, Internet ke, Sistem Rangkaian ke. Kat ruangan Sembang ni biasanya orang post cakap2 kosong je. Cuma nak mintak awak satu je, POST IN THE CORRECT SECTION. Jangan campuradukkan post yang bertopil pasal komputer kat tempat ckp2 kosong a.k.a off topic.

Btw, sy tak peduli sangat apa yg awak nk buat pd sistem IMC, sbb saya jarang2 pakai pun hotspot IMC. Dan saya tak larang pun awak daripada posting kat forum ni, sbb sy takde hak nak halang sesiapa. Ok. peace.
good topic.. drunken

18 Re: ATTN: diey0sa on 9/15/2009, 12:40 am

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 10/30/2009, 2:02 pm; edited 1 time in total

19 Re: ATTN: diey0sa on 9/16/2009, 4:48 pm

Babunlaut-sama

avatar
walawei..... lol! speechless..

20 Re: ATTN: diey0sa on 9/16/2009, 5:59 pm

nottietouille

avatar
ni ape kecoh2 ni ha???

kpd diey0sa,

dah la dok post bnda2 alah tu sume..
kteorg bkn nk tau sgt pom..
forum IMC ni u bersosial je..
utk kteorg spend free tyme n release tension,
utk share bnda2 bese je pun
tup2 ko join cni kteorg jd makin tension ad la..
kalo nk bangga sgt ngan blog2 ko yg ntah ape2 tu
ko advertise kt forum laen k..
kami xnk tau, xnk amik tau n xkn amik taw pn,
harap anda paham


kpd sume forumer,

thanx 4 all ur support..
tnpa anda, siapa lah IMC
cheers

21 Re: ATTN: diey0sa on 9/16/2009, 6:20 pm

BintangMelodramatik




yeah!!!
bila otai bersuara.... cheers cheers cheers

22 Re: ATTN: diey0sa on 9/16/2009, 7:56 pm

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
aku pun dah bosan..
rasenye byk lagi forum2 yg mnyokong ko die****
forum sini je yg anti ko..
try carik promote kt tmpt lain..
sni x laku..

elok2 gk kitorang nk release tension..
mkin tension bile blog ko terselit kt sini..

mcm yg nottietouille ckpkan...
"kami xnk tau, xnk amik tau n xkn amik taw pn!! "

cheers

23 Re: ATTN: diey0sa on 9/16/2009, 11:05 pm

Babunlaut-sama

avatar
aku *speechless*....... silent

24 Re: ATTN: diey0sa on 9/17/2009, 4:54 am

CrysJr

avatar
Moderator
Moderator
Babunlaut-sama wrote:aku *speechless*....... silent
speechless?? bkn ko ke plg byk songeh.. hahaha Razz

25 Re: ATTN: diey0sa on 9/17/2009, 6:34 am

G-kin

avatar
nottietouille wrote:
kami xnk tau, xnk amik tau n xkn amik taw pn


quoted for truth.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum