IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

downloadble

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 downloadble on 3/23/2009, 11:29 pm

vivansia88


tambah2 kan la menda2 yang bole didload n ringan..
lagu ke..

2 Re: downloadble on 3/24/2009, 11:38 am

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
X berfaedah.. Downloadable yg ringan, notes2 n past year question.. Lagi bagus..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

3 Re: downloadble on 3/24/2009, 2:33 pm

nottietouille

avatar
x pn download asignmnt korng yg lps2..
bley wt phala sket

4 Re: downloadble on 3/24/2009, 5:49 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille wrote:x pn download asignmnt korng yg lps2..
bley wt phala sket
Ha.. Ok gak tu. Senior upload notes and assignment, junior boleh download. Huhuahua..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

5 Re: downloadble on 3/24/2009, 7:12 pm

nottietouille

avatar
ha'a..
xda la susah2 penin2 nk wt asignmnt pasni

andy_momang

avatar
vivansia88 wrote:tambah2 kan la menda2 yang bole didload n ringan..
lagu ke..
............

ye la...nk on9 pon kne baya kn...
xkn xbg option yg bnyak sket untuk mggunakan tenet imc nih...

klau dapat donload lagu,cite or pape pastu laju plak tu aku pcaye...x mustahil pasni sigai dah bleh tutup pc dye..

aku xkesa bbelanja sket asalkan brpuas hati dgn kualitinye...
tp agak2 ar...jgn mahal sgt...
kan2...

sape sokong aku jerit yeeeeee!!!!

7 Re: downloadble on 4/11/2009, 4:37 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
X sokong.. X sokong.. Haha


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

8 Re: downloadble on 4/11/2009, 9:05 pm

G-kin

avatar
andy_momang wrote:
vivansia88 wrote:tambah2 kan la menda2 yang bole didload n ringan..
lagu ke..
............

ye la...nk on9 pon kne baya kn...
xkn xbg option yg bnyak sket untuk mggunakan tenet imc nih...

klau dapat donload lagu,cite or pape pastu laju plak tu aku pcaye...x mustahil pasni sigai dah bleh tutup pc dye..

aku xkesa bbelanja sket asalkan brpuas hati dgn kualitinye...
tp agak2 ar...jgn mahal sgt...
kan2...

sape sokong aku jerit yeeeeee!!!!

wireless imc ni banyak digunakan di seluruh pelusuk uitm ni, dan dianggarkan berpuluh-puluh malah mungkin mencecah angka seratus lebih orang gunakan wireless hotspot ni.

Kalau beratus orang fikir macam korang, alamatnya speed internet lembab lagi lah. Dan mungkin ramai tak nak guna hotspot ni gara - gara korang sibuk nak download itu, download ini. Dan kit mesti ingat satu perkara, kelajuan internet di Malaysia masih belum mencapai tahap yang membanggakan.

Saya cadangkan korang pakai celcom broadband je la...

P/S: Orang bagi betis jgn mintak paha...

9 Re: downloadble on 4/15/2009, 7:59 pm

andy_momang

avatar
wireless imc ni banyak digunakan di seluruh pelusuk uitm ni, dan dianggarkan berpuluh-puluh malah mungkin mencecah angka seratus lebih orang gunakan wireless hotspot ni.

Kalau beratus orang fikir macam korang, alamatnya speed internet lembab lagi lah. Dan mungkin ramai tak nak guna hotspot ni gara - gara korang sibuk nak download itu, download ini. Dan kit mesti ingat satu perkara, kelajuan internet di Malaysia masih belum mencapai tahap yang membanggakan.

Saya cadangkan korang pakai celcom broadband je la...

P/S: Orang bagi betis jgn mintak paha...[/quote]

yela..paha lg best dr betis..bkan aku xbrsyukur tp stiap orang msti la nk yg trbaik..klau free xle la jgk..aku redha jela..

klau aku bg plihan betis atau peha kt ko mse satu yg ko plih.. Wink ..kikikiki

10 Re: downloadble on 4/15/2009, 8:01 pm

andy_momang

avatar
Crystal wrote:X sokong.. X sokong.. Haha


ko mmg crystal... Mad

11 Re: downloadble on 4/15/2009, 8:12 pm

spyheck

avatar
andy_momang wrote:wireless imc ni banyak digunakan di seluruh pelusuk uitm ni, dan dianggarkan berpuluh-puluh malah mungkin mencecah angka seratus lebih orang gunakan wireless hotspot ni.

Kalau beratus orang fikir macam korang, alamatnya speed internet lembab lagi lah. Dan mungkin ramai tak nak guna hotspot ni gara - gara korang sibuk nak download itu, download ini. Dan kit mesti ingat satu perkara, kelajuan internet di Malaysia masih belum mencapai tahap yang membanggakan.

Saya cadangkan korang pakai celcom broadband je la...

P/S: Orang bagi betis jgn mintak paha...



gune celcom broadband pun same je slow bile ramai pengguna... dan celcom buat rules download 5gb sebulan je.. kalau tak caya buka kat sini http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/basic_tnc.html

12 Re: downloadble on 4/15/2009, 8:59 pm

andy_momang

avatar
gune celcom broadband pun same je slow bile ramai pengguna... dan celcom buat rules download 5gb sebulan je.. kalau tak caya buka kat sini http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/basic_tnc.html[/quote]

aku stuju dgn ko..
mmg btol pon..

tp asal tlinge ko beso plik je...haha

13 Re: downloadble on 4/17/2009, 7:17 pm

nottietouille

avatar
kalo nk download pape,
gne streamyx k

14 Re: downloadble on 4/19/2009, 7:49 pm

G-kin

avatar
spycheck wrote:gune celcom broadband pun same je slow bile ramai pengguna... dan celcom buat rules download 5gb sebulan je..

Kadang2 je slow... dan slow paling ketara apabila guna bandwidth lebih 5GB. Dengan kata ringkas. throttled.

nottietouille wrote:kalo nk download pape,
gne streamyx k

streamyx nak line telefon ooooo.....

15 Re: downloadble on 4/20/2009, 4:38 am

farz89

avatar
pki broadband celcom laju cam uitm punye wireless tak klu download..bab ingat nk amek broadband..

16 Re: downloadble on 7/22/2009, 1:47 pm

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:40 am; edited 1 time in total

17 Re: downloadble on 7/23/2009, 2:18 am

G-kin

avatar
zer0nymous wrote:
vivansia88 wrote:tambah2 kan la menda2 yang bole didload n ringan..
lagu ke..


gne download manager yg bleh manage proxy and check download port..IMC dh block port2 yang tertntu.mgkin mmbantu kot..^^


lol... ko ni amat berani btol. Very Happy Dalam forum IMC pulak tu...

18 Re: downloadble on 9/15/2009, 10:09 pm

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:03 pm; edited 1 time in total

19 Re: downloadble on 1/6/2010, 6:50 am

jenab89

avatar
spyheck wrote:
andy_momang wrote:wireless imc ni banyak digunakan di seluruh pelusuk uitm ni, dan dianggarkan berpuluh-puluh malah mungkin mencecah angka seratus lebih orang gunakan wireless hotspot ni.

Kalau beratus orang fikir macam korang, alamatnya speed internet lembab lagi lah. Dan mungkin ramai tak nak guna hotspot ni gara - gara korang sibuk nak download itu, download ini. Dan kit mesti ingat satu perkara, kelajuan internet di Malaysia masih belum mencapai tahap yang membanggakan.

Saya cadangkan korang pakai celcom broadband je la...

P/S: Orang bagi betis jgn mintak paha...



gune celcom broadband pun same je slow bile ramai pengguna... dan celcom buat rules download 5gb sebulan je.. kalau tak caya buka kat sini http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/basic_tnc.html
Slm, rasanya 5GB dah ckup da 2k sebulan (Kecuali tuk download maniac), pengalaman sy gne Celcom Broadband semasa di Machang, Line wak2 pagi amat cepat 2k download file torrent, kenkadang sy tinggalkan 24 jam 2k download 10 episode anime kegemaran(kalau anime 1 epi 2k seminggu, manga,email,e-akhbar no prob) , dan semua beres dlm kurang 24 jam pun. Ye la , kenkadang asyik terputus, tp no prob kalau nk download torrent ataupun direct download (Kcuali Rapidshare, Mediafire, Hotfile ...etc). Rasanya kalau nk bypass 5GB bg yg maniac download xnpa subscribe, baek pakai prepaid, sbb xterhad, dan sy pernah gne cara nie dgn HP SE.

P/S : kalau siapa reti nk bypass rapidshare pakai Celcom Broadband sila share....amat dialu2kan.

20 Re: downloadble on 1/6/2010, 11:09 pm

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:03 pm; edited 1 time in total

21 Re: downloadble on 1/7/2010, 6:14 am

jenab89

avatar
diey0sa wrote:
jenab89 wrote:
spyheck wrote:
andy_momang wrote:wireless imc ni banyak digunakan di seluruh pelusuk uitm ni, dan dianggarkan berpuluh-puluh malah mungkin mencecah angka seratus lebih orang gunakan wireless hotspot ni.

Kalau beratus orang fikir macam korang, alamatnya speed internet lembab lagi lah. Dan mungkin ramai tak nak guna hotspot ni gara - gara korang sibuk nak download itu, download ini. Dan kit mesti ingat satu perkara, kelajuan internet di Malaysia masih belum mencapai tahap yang membanggakan.

Saya cadangkan korang pakai celcom broadband je la...

P/S: Orang bagi betis jgn mintak paha...



gune celcom broadband pun same je slow bile ramai pengguna... dan celcom buat rules download 5gb sebulan je.. kalau tak caya buka kat sini http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/basic_tnc.html
Slm, rasanya 5GB dah ckup da 2k sebulan (Kecuali tuk download maniac), pengalaman sy gne Celcom Broadband semasa di Machang, Line wak2 pagi amat cepat 2k download file torrent, kenkadang sy tinggalkan 24 jam 2k download 10 episode anime kegemaran(kalau anime 1 epi 2k seminggu, manga,email,e-akhbar no prob) , dan semua beres dlm kurang 24 jam pun. Ye la , kenkadang asyik terputus, tp no prob kalau nk download torrent ataupun direct download (Kcuali Rapidshare, Mediafire, Hotfile ...etc). Rasanya kalau nk bypass 5GB bg yg maniac download xnpa subscribe, baek pakai prepaid, sbb xterhad, dan sy pernah gne cara nie dgn HP SE.

P/S : kalau siapa reti nk bypass rapidshare pakai Celcom Broadband sila share....amat dialu2kan.

broadband ssh sbb function dier limited..bkan xleh wat tp blainan ckit(sy xreti)
Broadband Static I.P, 2h susah ckit, still xpayah bypass pun, ada laman web laen yg bleh "tolong" downloadkan 2k kta,,,

22 Re: downloadble on 2/1/2010, 8:21 pm

enigma

avatar
Sleep Sleep Sleep Sleep

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum