IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

sila admin dan sume user baca ini

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 3]

26 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 8:23 am

xenos of zer0

avatar
sori sbb aq nk myibuk kjap..aq bdak baru kat sni yg xpndai pe2...nk tnya skit kat admin.
adakah admin xbleh elak/sekat dieyosa tu drpd attack dalam network IMC??

27 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 9:04 am

Admin

avatar
Admin
xenos of zer0 wrote:sori sbb aq nk myibuk kjap..aq bdak baru kat sni yg xpndai pe2...nk tnya skit kat admin.
adakah admin xbleh elak/sekat dieyosa tu drpd attack dalam network IMC??

salam..

pihak kami boleh sekat dieyosa dari attack dalam network.. tetapi dieyosa berupaya menukar MAC Addressnya sendiri jadi susah sikit kerana pihak kami perlu monitor secara manual.


_________________
IMC Admin

28 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 1:46 pm

xenos of zer0

avatar
xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

29 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 3:00 pm

Admin

avatar
Admin
xenos of zer0 wrote:xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

bile bersangkut paut dgn MAC address ni susah nak sekat.contohlah sama dgn kete no plat boleh tukar dgn suka2 hati seperti yg digunekan oleh penjenayah.. jadi polis pun susah nak kenal pasti kete yg dicuri kecuali adakan sekatan jalan raya dan lain2 lagi..


_________________
IMC Admin

30 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 3:20 pm

xenos of zer0

avatar
ouuw..ssah gak eyh..tpi stiap kali menda msty ade cara untk defend kan?cam virus..klao xde virus mka xde lar anti virus.so,admin xkan xleh wat pe2 untk dfend?cam gak scurity lam sstem bank..bkan ker ade yg prtndingan untk hacker untk improve ag skill msing2..kalo xde hacker camne sistem skeruti nk maju kan?um,msty ade care untk defend admin.hrap admin dpat sekat dieoysa tu.tq

31 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 5:52 pm

G-kin

avatar
xenos of zer0 wrote:xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

cara lain ialah sekat secara manual. Face-to-face. Ada beberapa member aku tahu identiti sebenar diey0sa ni...

32 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 6:55 pm

xenos of zer0

avatar
G-kin wrote:
xenos of zer0 wrote:xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

cara lain ialah sekat secara manual. Face-to-face. Ada beberapa member aku tahu identiti sebenar diey0sa ni...


bagi aq dlam dunia internet xperlu dkaitkan dgn dunia sbnar..cntoh kalo aq buat blog.aq xkan bgitau nma sbnar aq..sperti G-kin..kalo nk smakan dngan dunia luar knape ko xbgi nma penuh ko kat sni??aq rsa kalo face2 face xdkira hbat ar imc..admin spt imc aq rsa bleh slsaikan menda ni tnpa manual.admin msty lagi brpnglaman dari org lain..aq rsa imc n dieyosa pelu sharing info diorng...mybe dieyosa xmao identiti dye dknali(pda pndangan aq brdsarkan post2 sblum ni)..sbb tu dieyosa juz bgitau klmahan imc kt lam forum.so,imc prlu mndpatkan cara2 nk defend bnda yg dieyosa buat tu dngan cara sharing ilmu msing2..mybe imc bleh brbncang mlalui email dgan dieyosa untk defend.bagi aq dieyosa bkan hacker..hacker attack ssuatu sstem tnpa pngtahuan admin..ttpi kat dlam forum ni,aq rsa dieyosa bgitau cara2 dye attack. owg buat vrus tau anti- vrus or pnyelesaian dye.so,dieyosa msty tau cara nk defend bnda yg dye wat tu..harap admin dpat brkrjasama dgn dieyosa untk defend...tu untk kpntingan scurity kita sume..aq sggest bnda ni sbb aq nk pstikan aq gna hotspot yg brkualiti n security trjamin..tq study

33 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 7:34 pm

Admin

avatar
Admin
xenos of zer0 wrote:
G-kin wrote:
xenos of zer0 wrote:xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

cara lain ialah sekat secara manual. Face-to-face. Ada beberapa member aku tahu identiti sebenar diey0sa ni...


bagi aq dlam dunia internet xperlu dkaitkan dgn dunia sbnar..cntoh kalo aq buat blog.aq xkan bgitau nma sbnar aq..sperti G-kin..kalo nk smakan dngan dunia luar knape ko xbgi nma penuh ko kat sni??aq rsa kalo face2 face xdkira hbat ar imc..admin spt imc aq rsa bleh slsaikan menda ni tnpa manual.admin msty lagi brpnglaman dari org lain..aq rsa imc n dieyosa pelu sharing info diorng...mybe dieyosa xmao identiti dye dknali(pda pndangan aq brdsarkan post2 sblum ni)..sbb tu dieyosa juz bgitau klmahan imc kt lam forum.so,imc prlu mndpatkan cara2 nk defend bnda yg dieyosa buat tu dngan cara sharing ilmu msing2..mybe imc bleh brbncang mlalui email dgan dieyosa untk defend.bagi aq dieyosa bkan hacker..hacker attack ssuatu sstem tnpa pngtahuan admin..ttpi kat dlam forum ni,aq rsa dieyosa bgitau cara2 dye attack. owg buat vrus tau anti- vrus or pnyelesaian dye.so,dieyosa msty tau cara nk defend bnda yg dye wat tu..harap admin dpat brkrjasama dgn dieyosa untk defend...tu untk kpntingan scurity kita sume..aq sggest bnda ni sbb aq nk pstikan aq gna hotspot yg brkualiti n security trjamin..tq study

salam..
sebenarnya fahaman awk salah ni... bile setiap komputer bersambung ke internet security tidak boleh bergantung pada pembekal internet dan bukan tanggunagjawap IMC.. IMC hanya menberi laluan internet sahaja kepada pengguna bukan untuk system security dan firewall..

contoh bile awk pergi makmal komputer di utim dan awk gunekan pendrive pada makmal komputer awk tidak tahu same ada pandrive awk ada virus atau komputer dimakmal itu sendiri ada virus jadi siapa yang perlu disalahkan.. ada juga pelajar yang tidak menyedari mereka adalah pembawa virus2 tersebut dan menyalahkan makmal uitm itu penuh dgn virus..

xenos of zer0 awak ada bercakap gune system seperti bank dan kaitkan dan dunia internet dan duania sebenar.. bile ada seseorg cube ceroboh system bank seseorg itu boleh didakwa.. samelah seperti system IMC ini dieoysa boleh didakwa kerana cube mencerobah dan merosakkan network sesebuah syarikat.. sebenarnya betul kata G-kin (cara lain ialah sekat secara manual. Face-to-face), sama seperti diluar sana setiap masalh perlu bersemuka..

sekarang ni xenos of zer0 awk faham atau tidak, Masalahnya dieyosa telah attacker user dan menghantar packet data yg bsar ke network saya ini akan menyebabkan AP IMC menjadi sesak kerana penhantaran packet2 data ini dan menyebabkan AP IMC tidak dapat menampung jumlah packet2 daya yang dihantar untuk diproses dan menyebabkan lembab atau hang AP IMC.

jadi setiap komputer atau laptop perlu ada system security dan firewall sendiri.

contoh firewall


_________________
IMC Admin

34 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 8:00 pm

xenos of zer0

avatar
so,kalo nk elakkan dari mnda tu jadik kita xde cara ah slain dieyosa tu stop dari attck?? pig

35 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 8:02 pm

Admin

avatar
Admin
xenos of zer0 wrote:so,kalo nk elakkan dari mnda tu jadik kita xde cara ah slain dieyosa tu stop dari attck?? pig

betul tu...


_________________
IMC Admin

36 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/10/2009, 8:43 pm

diey0sa


Admin wrote:
xenos of zer0 wrote:so,kalo nk elakkan dari mnda tu jadik kita xde cara ah slain dieyosa tu stop dari attck?? pig

betul tu...

btol ke xder cara??sy msih lg ragu2..

klo ade msa,arap admin brtnya kpd uncle google..join forum jgak adlh cara yg bgus utk dpt kan swatu

sy bkan la hbat..sy cme newbie yg mnat blajar comp n gne teknik2 yg kuno..tp xsgka kat IMC ni teknik 2 bisa jalan..

buku yg fevret sy= art of deception krngan kelvin d. mitnick

sori klo ad tslah ckp..sy akn gne bhasa yg bgus utk bbincang

37 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 12:18 pm

Admin

avatar
Admin
diey0sa wrote:
Admin wrote:
xenos of zer0 wrote:so,kalo nk elakkan dari mnda tu jadik kita xde cara ah slain dieyosa tu stop dari attck?? pig

betul tu...

btol ke xder cara??sy msih lg ragu2..

klo ade msa,arap admin brtnya kpd uncle google..join forum jgak adlh cara yg bgus utk dpt kan swatu

sy bkan la hbat..sy cme newbie yg mnat blajar comp n gne teknik2 yg kuno..tp xsgka kat IMC ni teknik 2 bisa jalan..

buku yg fevret sy= art of deception krngan kelvin d. mitnick

sori klo ad tslah ckp..sy akn gne bhasa yg bgus utk bbincang

memang takde cara sebab awak tukar2 MAC address.. awk jangan buat tak tahu pulak..

ok sekarang ni awak gune MAC address 00:00:00:00:01 dan saya block MAC address tu kemuadian awk tukar ke MAC address lain ke 00:00:00:00:02 jadi saya nak block macam mana..awk akan tukar MAC address bile MAC address awk diblock..

server akan hanya akan block MAC address yang saya block sahaja..


_________________
IMC Admin

38 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 3:58 pm

The 9th


diey0sa...

memang x salah awak nak menyedarkan admin tentang kebolosan keselamatan sistem internet IMC ni. tapi sekarang ni IMC dah sedar, jadi berhenti la. kenape awak terus lagi 'mencari'? kalau ape yang awak buat x menyusahkan orang lain kitorang takkan larang la. tapi masalahnye, awak buat bende yang menyusahkan orang lain. awak claim yang awak ni seorang yang beretika tapi ape yang saye lihat, jelas sekali perbuatan awak ni tidak beretika.

ok, tujuan awak ialah awak nak ajak admin berkongsi ilmu dan sebagainye. sekarang ni terang2 admin x nak berkongsi ilmu dengan awak. jadi tunggu ape lagi? sile berhenti, gerakkan tetikus, tekan papan kekunci, taip http://www.blogger.com. pergi sambung tulis belog awak tu dengan tutorial yang padat dengan informasi yang awak nak sangat share dengan penggune lain.

dan kalau awak fikir awak ni seorang yang ade etika, saye rase awak takkan tulis tentang camne nak attack IMC kat belog awak tu. jadi sile tunjukkan etika awak yang baik tu. berhenti. kalau x, etika ke x etika, kalau orang dah geram, awak terang la camne pun kat orang yang awak ni beretika dan sebagainye, orang tetap akan bantai kepale awak dengan selipar dan kasut dan batang kayu dan besi dan motor dan lori dan sebagainye. saye bukan ugut, cume nak bagitau yang dunia internet dengan dunia sebenar bukannye jauh beza sangat Very Happy

saye harap perkataan yang saye gunekan x menyinggung perasaan awak dan mane2 pihak. saye tulis dengan baik ni. haha

by the way, xenos of zer0 tu awak jugak kan? heheh

39 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 5:18 pm

xenos of zer0

avatar
The 9th wrote:diey0sa...

memang x salah awak nak menyedarkan admin tentang kebolosan keselamatan sistem internet IMC ni. tapi sekarang ni IMC dah sedar, jadi berhenti la. kenape awak terus lagi 'mencari'? kalau ape yang awak buat x menyusahkan orang lain kitorang takkan larang la. tapi masalahnye, awak buat bende yang menyusahkan orang lain. awak claim yang awak ni seorang yang beretika tapi ape yang saye lihat, jelas sekali perbuatan awak ni tidak beretika.

ok, tujuan awak ialah awak nak ajak admin berkongsi ilmu dan sebagainye. sekarang ni terang2 admin x nak berkongsi ilmu dengan awak. jadi tunggu ape lagi? sile berhenti, gerakkan tetikus, tekan papan kekunci, taip http://www.blogger.com. pergi sambung tulis belog awak tu dengan tutorial yang padat dengan informasi yang awak nak sangat share dengan penggune lain.

dan kalau awak fikir awak ni seorang yang ade etika, saye rase awak takkan tulis tentang camne nak attack IMC kat belog awak tu. jadi sile tunjukkan etika awak yang baik tu. berhenti. kalau x, etika ke x etika, kalau orang dah geram, awak terang la camne pun kat orang yang awak ni beretika dan sebagainye, orang tetap akan bantai kepale awak dengan selipar dan kasut dan batang kayu dan besi dan motor dan lori dan sebagainye. saye bukan ugut, cume nak bagitau yang dunia internet dengan dunia sebenar bukannye jauh beza sangat Very Happy

saye harap perkataan yang saye gunekan x menyinggung perasaan awak dan mane2 pihak. saye tulis dengan baik ni. haha

by the way, xenos of zer0 tu awak jugak kan? heheh


aik???aq plak dtuduh dieyosa??ko ni xyah ah men tduh org..kot2 ko yg dieyosa..saje jew nk wat kliru.ko bkan admin..ape yg ko tau??duk diam2 da ah law xtau.aq brsuara dlam frum ni juz nk suh admin n dieyosa discuz n bgi imc okey balik.
fuck ah The 9th!BIJOK KERO MU SRUPO KERO BODO!nmpaknya admin xde bgi rspon psal bhsa yg prlu dgunakan dlam forum ni..so,aq akan pastikan aq xbrbhasa sopan jika org lain pom gunakan bhasa spt itu.

40 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:03 pm

Admin

avatar
Admin
betul apa kata The 9th... tetapi diey0sa tak paham2 apa yang saya telah nyatakan sebelum ini...

sekarang ni bukan masalah security atau firewall tetapi masalh diey0sa menghuru hara kan laluan network dlm setip AP IMC dan attack user lain..


_________________
IMC Admin

41 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:11 pm

xenos of zer0

avatar
Admin wrote:betul apa kata The 9th... tetapi diey0sa tak paham2 apa yang saya telah nyatakan sebelum ini...

sekarang ni bukan masalah security atau firewall tetapi masalh diey0sa menghuru hara kan laluan network dlm setip AP IMC dan attack user lain..

untk pgetahuan admin..aq bkanlah dieyosa..aq xbckup sape2 dlam ni.ttapi aq nk admin pastikan line imc kmbali nrmal.

42 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:20 pm

Admin

avatar
Admin
xenos of zer0 wrote:
Admin wrote:betul apa kata The 9th... tetapi diey0sa tak paham2 apa yang saya telah nyatakan sebelum ini...

sekarang ni bukan masalah security atau firewall tetapi masalh diey0sa menghuru hara kan laluan network dlm setip AP IMC dan attack user lain..

untk pgetahuan admin..aq bkanlah dieyosa..aq xbckup sape2 dlam ni.ttapi aq nk admin pastikan line imc kmbali nrmal.

aik bile pulak saya ckp awk ni dieyosa..???

salah satu nak normalkan balik line imc
1.ikut peraturan
2.dieyosa kene hentikan apa2 aktiviti yg pernah dieyosa lakukan

IMC hanya menyediakan laluan internet unutk web browse sahaja.. bukan untuk tujuan download (muat turun)...


_________________
IMC Admin

43 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:25 pm

xenos of zer0

avatar
Admin wrote:
xenos of zer0 wrote:
Admin wrote:betul apa kata The 9th... tetapi diey0sa tak paham2 apa yang saya telah nyatakan sebelum ini...

sekarang ni bukan masalah security atau firewall tetapi masalh diey0sa menghuru hara kan laluan network dlm setip AP IMC dan attack user lain..

untk pgetahuan admin..aq bkanlah dieyosa..aq xbckup sape2 dlam ni.ttapi aq nk admin pastikan line imc kmbali nrmal.

aik bile pulak saya ckp awk ni dieyosa..???

salah satu nak normalkan balik line imc
1.ikut peraturan
2.dieyosa kene hentikan apa2 aktiviti yg pernah dieyosa lakukan

IMC hanya menyediakan laluan internet unutk web browse sahaja.. bukan untuk tujuan download (muat turun)...

sori..aq ingt The 9th tu admin gak..dye tulis kat forum nih cam sume dye tau..cam dye admin plak. farao pig clown
aq pom xreti sal2 nk sttle bnda ni..aq arap Dieyosa bleh bgi cara untk defend kpda admin..tq

44 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:40 pm

The 9th


haha sori xenos. ye aku mengaku aku silap. aku salah orang. bukan ape, stail ko post lebih kurang cam die and ko pun cam sokong die ape sume so aku pun ingat ko tu die. aku ingat die create lagi satu akaun untuk yakinkan orang ramai ape sume. sori la. jangan la nak marah sampai camtu skali. ko ingat aku pun x leh cakap fuck u ke? ingat aku pun x leh cakap ko tu bodoh macam pukimak babi anjing ke? cakap elok2 dah la. ok? lagi skali, sori banyak2 Very Happy

45 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:41 pm

diey0sa


xenos of zer0 wrote:
Admin wrote:betul apa kata The 9th... tetapi diey0sa tak paham2 apa yang saya telah nyatakan sebelum ini...

sekarang ni bukan masalah security atau firewall tetapi masalh diey0sa menghuru hara kan laluan network dlm setip AP IMC dan attack user lain..

untk pgetahuan admin..aq bkanlah dieyosa..aq xbckup sape2 dlam ni.ttapi aq nk admin pastikan line imc kmbali nrmal.

hak3..ksian xenos of zer0..nape la org mdah sgt wat kluar kata2 tnpa siasat dlu..sy mtak maaf sbb kpd xenos of zer0 sbb awk kne gn..

kpd admin = user len xleh tkar mac jgak ke??pnah x wak tpkir yg org hnya akn ptuh awk jika awk brada di dpan dia,klo kat blkang awk,cmne awk nk konpem org akn follow praturan awk??

utk pngetahuan admin,sy dh nk siap spnuh nya dh dlm test sy ni...bab2 mac sy rsa dh settle kot..

psal attack network jgak sy dh bjaya..kat IMC ni,cara sy wat=working..sy akn quit dr DOS attack xlama je lg..sy akn bralih ke ilmu len plak..nk nek level cpat ckit sbb umur smakin mngkat..sy bjet,umur 20 lebih,sy nk brada dlm glongan komp experter..sy xder byk masa nk men2 n abis msa ngan sia2 slen pmbljran sy dlm bab komp..sy ngaku,sy lbih fokus psal komp dr ngaji..sy dh plih 3 thun ni sbg waste time sy..

sy skng pon dh byk ari xmen DOS attack..

apa yg sy tgah usaha kan skng=

1-script
2-rekod

apa yg sy bleh ktakan = ilmu2 sy ini xadvance lgsg..msih lg xckup

46 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:44 pm

diey0sa


Spoiler:
aik???aq plak dtuduh dieyosa??ko ni xyah ah men tduh org..kot2 ko yg dieyosa..saje jew nk wat kliru.ko bkan admin..ape yg ko tau??duk diam2 da ah law xtau.aq brsuara dlam frum ni juz nk suh admin n dieyosa discuz n bgi imc okey balik.
fuck ah The 9th!BIJOK KERO MU SRUPO KERO BODO!nmpaknya admin xde bgi rspon psal bhsa yg prlu dgunakan dlam forum ni..so,aq akan pastikan aq xbrbhasa sopan jika org lain pom gunakan bhasa spt itu.[/quote]

sila gne bhsa yg sopan..klo rsa xleh,sila quit dr prbncgan ni..sori klo ad tsalh ckp or ape2 yg mgkin mnyakitkan ati..awk kne tau yg sy tgah bncg ngan admin..kami tgah bincang ngan bhasa yg sopan..

47 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 6:53 pm

diey0sa


Spoiler:
sori..aq ingt The 9th tu admin gak..dye tulis kat forum nih cam sume dye tau..cam dye admin plak. farao pig clown
aq pom xreti sal2 nk sttle bnda ni..aq arap Dieyosa bleh bgi cara untk defend kpda admin..tq[/quote]

kpd xenos of zer0 = sy blom wat ape2 lg psal cara2 nk defend..org hnya akn report ke admin pas2 admin path sistem dia..sy ada kwn yg giat men deface2 web..nati sy tnjuk kat awk cara dorg kerja..sy pasti,awk akn tau beza cara sy ngan dia..sy cme report n xdeface tp kwn sy deface n report kadang2 n xreport lgsg..

48 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 7:21 pm

xenos of zer0

avatar
diey0sa wrote:
Spoiler:
aik???aq plak dtuduh dieyosa??ko ni xyah ah men tduh org..kot2 ko yg dieyosa..saje jew nk wat kliru.ko bkan admin..ape yg ko tau??duk diam2 da ah law xtau.aq brsuara dlam frum ni juz nk suh admin n dieyosa discuz n bgi imc okey balik.
fuck ah The 9th!BIJOK KERO MU SRUPO KERO BODO!nmpaknya admin xde bgi rspon psal bhsa yg prlu dgunakan dlam forum ni..so,aq akan pastikan aq xbrbhasa sopan jika org lain pom gunakan bhasa spt itu.

sila gne bhsa yg sopan..klo rsa xleh,sila quit dr prbncgan ni..sori klo ad tsalh ckp or ape2 yg mgkin mnyakitkan ati..awk kne tau yg sy tgah bncg ngan admin..kami tgah bincang ngan bhasa yg sopan..[/quote]

okey...aq pom mntax maap kat kat sume user yg trbaca post aq yg trksar bhasa tu.tpi aq xnak ade yg cba nk tuduh aq xpsal2 kat dlam forum ni..

kpda dieyosa:dharap anda dpat mngajar cara2 dfend kpda admin jika beliau di tahap low.sbb org spt anda andlah bkan hacker.hacker akan attack snyap2 tnpa pngtahuan.spt blog mnteri n uitm yg sblum ini tlah dihack.[img][/img]

website uitm dihack tnpa pngtahuan sape2...tpi admin xwat tndkan pe2.



Last edited by xenos of zer0 on 11/12/2009, 12:31 am; edited 1 time in total

49 Re: sila admin dan sume user baca ini on 11/11/2009, 10:22 pm

diey0sa


kita plu sdar ttg kpntngan security..skng ni dunia cyber..bdak 13 thun bleh nge-hack pon xplik dh..

ahmadinejad_uitm


Admin wrote:
xenos of zer0 wrote:xbleh sekat kalo dieoysa tkar MAC address?mksudnya skruti IMC msih di thap bwah ar....xde ker cara pnyslaian yg lbeyh bguz? Crying or Very sad

bile bersangkut paut dgn MAC address ni susah nak sekat.contohlah sama dgn kete no plat boleh tukar dgn suka2 hati seperti yg digunekan oleh penjenayah.. jadi polis pun susah nak kenal pasti kete yg dicuri kecuali adakan sekatan jalan raya dan lain2 lagi..


kalu bt report polis bleh x? tangkap jer bdk yg bt hal... xpn pon bt aduan kt HEP spya amik tindakan keatas bdk tu

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum