IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

line slow pada waktu tghari dan menjelang maghrib

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

nana012


salam admin ,

saya terai surf internet di nyior cafe ( luar uitm ) pada tghari .. tapi line teramat slow sangat .. tak tau nape .. nak upadate anti virus kaspersky pon tak lepas ...



Evil or Very Mad Twisted Evil


signal bar dalam 2 bar cam tu .

Admin

avatar
Admin
nana012 wrote:salam admin ,

saya terai surf internet di nyior cafe ( luar uitm ) pada tghari .. tapi line teramat slow sangat .. tak tau nape .. nak upadate anti virus kaspersky pon tak lepas ...



Evil or Very Mad Twisted Evil


signal bar dalam 2 bar cam tu .


signal bar dalam 2 bar cam tu..?? adakah kejab2 2 bar..?
signal dapat 2 bar tu awk berada dlm bile ke atau luar bangunan awk tinggal..


_________________
IMC Admin

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:04 pm; edited 1 time in total

nana012


aah signal tu macam kadang2 dapat 2 bar.. pastu ilang balik signal.

saya menyewa di atas umah sewa Restoran Nyior Cafe .. bersebelahan Ms Computer .

Admin

avatar
Admin
nana012 wrote:aah signal tu macam kadang2 dapat 2 bar.. pastu ilang balik signal.

saya menyewa di atas umah sewa Restoran Nyior Cafe .. bersebelahan Ms Computer .

ok... kalau mcm tu bukanlah masalah dgn AP wifi IMC ianya berpunca dari jarak awk dgn AP IMC dan melibatkan banyak blocking antara dinding2 bangunan di tempat awk sewa tu... kalau ikut pengiraan saya kalau signal 2 bar tanpa naik turun signal tu ok dan speed utk suft internet tidak akan terjejas.. saya pernah cuba sufting internet di restoren nyior cafe signal bar antara 2 hingga 3 bar tiada masalah signal turun naik dan speed pun ok tak slow dan lambat sangat kira sedang2 je...perlu di ingatkan juga kekuatan radio wifi dari laptop awk,kalau radio wifi yg bermutu seperti power receiver 100mW atau lebih receiver kualiti signal pun lebih baik,bagi radio wifi standard 28mW

saya cadangkan awk berada dekat dgn tingkap untuk mendapat signal yg lebih baik..
atau pun awk cadangkan pada pihak asrama awk tu memohon untuk menempatkan satu unit AP IMC dan segala pemasangan unit ditanggung oleh pihak IMC.


_________________
IMC Admin

nana012


oh begitu ,

boleh tak pihak imc datang pasang ap tu kt dalam asrama tempat saya sewa ni .

kena bgtahu tuan rumah sewa ni dulu ke ? bekalan elektrik macam mane plak ??

sape yang nak tanggung ???

Admin

avatar
Admin
nana012 wrote:oh begitu ,

boleh tak pihak imc datang pasang ap tu kt dalam asrama tempat saya sewa ni .

kena bgtahu tuan rumah sewa ni dulu ke ? bekalan elektrik macam mane plak ??

sape yang nak tanggung ???

boleh tapi pihak asrama kene buat satu surat kepada imc.. bekalan elektrik ambil di asrama tulah.. kos bekalan elektrik ditanggung oleh pihak asrama yg awk tinggal.. kos elektrik tak mahal mane kerana power untuk sebuat AP imc antara 18-24vol sahaja dan bil elektrik antara RM10


_________________
IMC Admin

nana012


tadi saya dah jumpa tuan asrama ni ..

tapi dia tidak benarkan larh.. utk bekalan api tu ..

takde ke ap imc yg boleh moidifi tanpa guna elektrik ??

Admin

avatar
Admin
[quote="nana012"]tadi saya dah jumpa tuan asrama ni ..

tapi dia tidak benarkan larh.. utk bekalan api tu ..

takde ke ap imc yg boleh moidifi tanpa guna elektrik ??[/quote

awk ckplah setiap pendaftaran wifi bagi pakej bulan untuk asrama yg awak tinggal tu pihak asrama atau tuan punya asrama awk tu dapat RM10 untuk seorg pelajar..

sesiap alat elektronik perlukan tenaga elektrik taklah AP IMC nak gune bateri.. kalau gune baateri pun kene charge bateri juga.. sedangkan handphone pun kene charge juga.. AP IMC ni perlu di on kan 24 jam untuk keperluan pengguna..


_________________
IMC Admin

nana012


kalau mcm tu takpelah .

terima kasih . coz sudi reply .

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum