IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Line internet slow sangat lahh ...

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Line internet slow sangat lahh ... Empty Line internet slow sangat lahh ... on 11/4/2009, 8:14 pm

nana012


salam .

saya nak komplen pasal line internet imc ni slow sangat larh... kenape ar ??

adoilar.. kadang2 dapat free hotspot cam tak guna ja...

jam kredit habis cm tu ... masa berjalan.. website takleh jgak masuk2..

Admin

Admin
Admin
nana012 wrote:salam .

saya nak komplen pasal line internet imc ni slow sangat larh... kenape ar ??

adoilar.. kadang2 dapat free hotspot cam tak guna ja...

jam kredit habis cm tu ... masa berjalan.. website takleh jgak masuk2..

awak dok kolej mane.. signal bar berapa bar... buka website ape..


_________________
IMC Admin

spyheck

spyheck
saya gune ok je.. slow tu biase lah bile user ramai... cube elakan gune internet waktu puncak...

4Line internet slow sangat lahh ... Empty slow on 11/4/2009, 9:32 pm

nana012


THO . signal 4 bar. slow sangat . tapi kalau guna line wifi uitm ok plak ..

Admin

Admin
Admin
tho mane tho banyak tu..
tingkat berape berapa... kadang kalau jauh sangat dgn AP IMC pun boleh jadi slow juga.
line wifi itm ok sbb tak ramai user..


_________________
IMC Admin

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:06 pm; edited 1 time in total

7Line internet slow sangat lahh ... Empty internet slow on 11/5/2009, 12:32 pm

nana012


tu la pasal . ade gak member saya 4-5 org takleh connect ke imc hotspot tak tau sbb ape ..

kalau dapat connect .. tapi cam putus2 .. line network dia tu ..

frust gak cam ni ...

deyosa ke awk hack laptop saya ni ?? tu yg laptop saya slow je...

spyheck

spyheck
nana012 wrote:tu la pasal . ade gak member saya 4-5 org takleh connect ke imc hotspot tak tau sbb ape ..

kalau dapat connect .. tapi cam putus2 .. line network dia tu ..

frust gak cam ni ...

deyosa ke awk hack laptop saya ni ?? tu yg laptop saya slow je...

aik awk ni dieyOsa juga ni.. cume buat id lain nak kelirukan keadaan..
sudah2lah baik stdy nak test ni.. ngok

9Line internet slow sangat lahh ... Empty reply on 11/5/2009, 1:46 pm

nana012


saya bukan diyosa ok ..

lain kali jgn tuduh sebarang tanpa usul periksa k .. noob

G-kin

G-kin
diey0sa wrote:
awk plu bsyukur dgn ape yg ade..ade user yg xleh cnnect tnet lgsg..

ini baru pmulaan bg "DarkIMC"

STOP RIGHT THERE YOU CRIMINAL SCUM!!!

Admin

Admin
Admin
nana012 wrote:tu la pasal . ade gak member saya 4-5 org takleh connect ke imc hotspot tak tau sbb ape ..

kalau dapat connect .. tapi cam putus2 .. line network dia tu ..

frust gak cam ni ...

deyosa ke awk hack laptop saya ni ?? tu yg laptop saya slow je...

kalau sebab putus tu boleh disebabkan juga interfarence dgn channel yg sama

contoh:-
imc menggunakan SSID IMC Hotspot THO3 A dan gune channel radio 6

dan

ada user yang buat laptop die sebagai ad huc (computer to computer (ad hoc) notwork only) dan menggunakan SSID same seperti IMC Hotspot THO3 A dan gune channel radio 6.

ini menyebabkan laptop user yang lain kejab2 putus... kerana keliru yang mana satu AP IMC yang sebenar.



Last edited by Admin on 11/5/2009, 4:33 pm; edited 1 time in total


_________________
IMC Admin

12Line internet slow sangat lahh ... Empty reply on 11/5/2009, 3:46 pm

nana012


jadi ape solution nye kalau taknak / elak bg putus putus tu ??

ade ape2 solution tak admin ???

Admin

Admin
Admin
nana012 wrote:jadi ape solution nye kalau taknak / elak bg putus putus tu ??

ade ape2 solution tak admin ???

awk dok kolej tho mana.. senang saya nak monitor..


_________________
IMC Admin

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:06 pm; edited 1 time in total

diey0sa


null



Last edited by diey0sa on 3/5/2010, 9:06 pm; edited 1 time in total

16Line internet slow sangat lahh ... Empty Re: Line internet slow sangat lahh ... on 11/9/2009, 10:47 pm

LaNvALdEaR

LaNvALdEaR
nana012 wrote:salam .

saya nak komplen pasal line internet imc ni slow sangat larh... kenape ar ??

adoilar.. kadang2 dapat free hotspot cam tak guna ja...

jam kredit habis cm tu ... masa berjalan.. website takleh jgak masuk2..


kate x pkai line imc....
ckp x serupe bikin minah nie... Shocked lol! Suspect

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum