IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Report tu u... ^^

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Report tu u... ^^ on 3/12/2009, 3:29 am

505r


topic cadang tu xleh nk post la bro..cam ne nk cadang n report2..adoi...fix it eh...lau x..mmg xde laa cadangan or laporan2..kt situ.. >.<




^^




*wireless line kurang lah..xsampai sgt kt Aras 5..TR--R

2 Maaflah... on 3/12/2009, 4:32 pm

Admin

avatar
Admin
time kasia atas repot awk tu
Smile maaflah pihak kami tersilap setting web forum ni sbb tu tak boleh nak buka cadangan.. sekarang ni dah boleh..


*wireless line kurang lah..xsampai sgt kt Aras 5..TR--R

berkaitan signal kurang di aras 5 tr-r pihak kami sedang berusaha untuk meluaskan lagi signal...
buat masa ni pihak sedang menunggu barang dari US untuk meluaskan signal wifi harap bersabarlah..

3 Re: Report tu u... ^^ on 3/13/2009, 3:55 pm

505r


thx 4 da reply...

4 Re: Report tu u... ^^ on 3/16/2009, 11:20 am

nottietouille

avatar
boleh x kalau buat pangkat/rank kat sape2 yang post paling banyak kat forum ni..
boleh letak rank kt bawah username tu.

kalau nk tau camne tgk forum ni..

www.asscrewz.com

5 Re: Report tu u... ^^ on 3/16/2009, 11:55 am

Admin

avatar
Admin
ok juga tu....
buat masa ni kami sedang usahakan ni..

6 Re: Report tu u... ^^ on 3/16/2009, 5:00 pm

nottietouille

avatar
tq2 Smile

7 Re: Report tu u... ^^ on 3/19/2009, 10:02 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Buat ranking yang pelbagai lagi best.. Razz


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

8 Re: Report tu u... ^^ on 3/20/2009, 8:20 am

HambaAllah

avatar
yalah...dkt tr level 7 pn kurang gak. line dah ok,cme nk search internet je yg kurang ckit. opps..bkn ckit tp byk sgt.

lebih2 lg waktu puncak,
cth: ptg,mlm dan tgh mlm.

xkan kitaorg yg juga student ni nk search waktu pg kan. dahlah waktu 2 ada kls. kalu nk buat assgnment yg mmbabitkan internet,kitaorg nk search cmne. waktu mlm je yg free. dahlah line kurg waktu 2..

tntang pembelian brg dr us 2...saya syorkan baik xyah lah. belilah brg dr jepun saya rasa lg baik. beli kat us apa yg ada. boikotlah dari ckit brg dr us 2..byk brg yahudi. karang x psl2 berdosa

9 Re: Report tu u... ^^ on 3/20/2009, 11:38 am

Admin

avatar
Admin
HambaAllah wrote:yalah...dkt tr level 7 pn kurang gak. line dah ok,cme nk search internet je yg kurang ckit. opps..bkn ckit tp byk sgt.

lebih2 lg waktu puncak,
cth: ptg,mlm dan tgh mlm.

xkan kitaorg yg juga student ni nk search waktu pg kan. dahlah waktu 2 ada kls. kalu nk buat assgnment yg mmbabitkan internet,kitaorg nk search cmne. waktu mlm je yg free. dahlah line kurg waktu 2..

tntang pembelian brg dr us 2...saya syorkan baik xyah lah. belilah brg dr jepun saya rasa lg baik. beli kat us apa yg ada. boikotlah dari ckit brg dr us 2..byk brg yahudi. karang x psl2 berdosa

Salam pada semua warga UiTM

1...Berkenaan singnal dan kelajuan bergantung banyak faktor,seperti lokasi kedudukan block2 kolej TAR dan TR,kedudukan block kolej yg mengikut bentuk bukit dan menjadikan singnal wifi menjadi kurang contohnya setiap dinding menjadi penghalang (rintangan) untuk signal2 wifi menenbusi setiap bilik pelajar.. bagi pelajar2 yg berada berhampiran dgn Radio Wifi IMC akan menerima signal yg penuh dan speed internet berbeza...dan kami juga mendapati foktor2 brand laptop dan radio wifi yg berbeza di pasang pada laptop juga menpengaruhi mutu penerimaan signal wifi dan speed..

2...kelembapan internet pada waktu pun memang tidak dapat diatasi.. contohnya seperti setiap musim pendaftaran, pelajar hendak mendaftar kos2 mata pelajaran, pelajar mendapati server2 pendaftaran uitm sesak kerana jumlah pelajar yg ramai dan menyebabkan setiap pendaftar menganbil masa yg lama dan ada sesetengah pelajar terpaksa melakukan pendaftar pada waktu pagi (1 hingga 6 pagi), masalah yg dihadapi uitm ini hampir sama dgn masalah yg dihadapi IMC sekarang.. jadi dgn itu pihak IMC telah menyekat laluan untuk muat turn dan sebagainye.. tetapi ada pelajer yg melanggar peraturan yg dibuat... dan menyebabkan laluan internet menjadi slow.. pihak IMC memerlukan kerja sama pada semua warga uitm untuk mengelakan kesesakan laluan internet...

3...tentang pembelian barang dari US tu hanyalah radio wifi yg terbaik dari US... jika pihak IMC menbeli radio wifi yg kos yg serdahana dan kualitinya tidak memuaskan pengguna akan timbulkan masalah...kalau nak bandingkan barangan yahudi susahlah contohnya laptop,hendphone,tv dan teknologi kite ada gunakan juga...kene tengoklah juga barangan apa yg perlu boikot kalau barangan tu sebagai keperluan mcm mane.. bukan niat nak menyokong yahudi... memang senang nak menyuarakan pendapat tetapi nak melaksanakan sesuatu pendapat ada senang dan ada yg susah nak dicapai...

Pihak kami berusaha sedaya upaya untuk meningkakan kualiti signal dan kualiti kelajuan internet... setiap peningkatan memerlukan masa...

Pihak IMC mohon ribuan maaflah kalau ada tersalah kata2 dann bahasa...

wassalam....

10 Re: Report tu u... ^^ on 3/20/2009, 4:26 pm

HambaAllah

avatar
thx bro for reply it. nice..

11 Re: Report tu u... ^^ on 3/21/2009, 12:10 pm

nottietouille

avatar
buat la pape pn janji TERBAEK!!!

12 Re: Report tu u... ^^ on 3/21/2009, 12:18 pm

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille wrote:buat la pape pn janji TERBAEK!!!
Yup, buat yang terbaik. InsyaAllah..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

13 Re: Report tu u... ^^ on 3/23/2009, 10:24 am

nottietouille

avatar
insyaallah.... Smile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum