IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

lajukan firefox ngan on pipelining connection

Go down  Message [Page 1 of 1]

nottietouille

avatar
korang tau x per 2 pipelining?
actually pipelining nih data yang disusun dalam bentuk siri...
ok...aku cerita care paling senang nak paham la...
cam kiter der 1 keter...pastuh kalo kiter nak klua kiter mesti masuk dalam keter...
pastuh start enjin keter, masuk gear tekan minyak n jalan...
biler nak bent tekan brek...
kire susunan kerja yang dibuat la...
2 maksud pipelining...
cam dalam 1 maser 1 kerja jer yang dibuat...
kirenyer kalo kiter bukak pipelining, dier akan wat banyak kerja serentak la...
mozilla firefox da off pipelining untuk pengguna nya so kalo kiter on, kiter akan speed up kiter nyer surf speed up 2 20%...
ok abeh da tutorial...skang care nak wat lak...

1. bukak 1 tab dpd firefox korang pastuh type "about:config" pastuh tekan enter.
2. kat c2 dier der list banyak2 kan so kat atas 2 dier cam tempat tok korang type n nak search...kat c2 tulis "network.http.pipelining"...
3.ok, pastuh korang g kat "network.http.pipelining" pastuh klik dier jadi true...
4. pastuh g kat "network.http.proxy.pipelining" jadikan dier true gak...
5. pastuh g kat "network.http.pipelining.maxrequests" pastuh masukkan no cam 30 ker...2 bermaksud korang suro dier jalankan 30 keje dalam 1 masa...
6. akhir skali klik memaner kat c2 pastuh klik new>integer pastuh namerkan dier "nglayout.initialpaint.delay" and set nilai dier 0...bender nih lak maksud dier kire kalo thread tengah queue, biler dier sampai jer die akan tros jalankan coz maser waiting time dier 0...

ok...slamat mencuber dan surfing guner firefox...

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille, ade byk lagi setting mozila firefox yg nk boleh di ubah utk speed up surf. Hehe..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

nottietouille

avatar
so ape lagi, share lah Very Happy

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille wrote:so ape lagi, share lah Very Happy
Lain kali la. Tgh busy la time2 camni..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

nottietouille

avatar
ok Neutral

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
Saya dah post tutorial speed up Mozilla Firefox. Boleh usha kat sini.
Good luck..


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

nottietouille

avatar
ok...
tutorial yg amat brgna u surfing byk2

Crystal

avatar
Moderator
Moderator
nottietouille wrote:ok...
tutorial yg amat brgna u surfing byk2
Surfing la korang byk2 sampai karam......


_________________

Demi semua yang aKu jalani bersamaMu
Ku
ingin kaMu jadi milikKu
Ku
ingin kaMu disampingKu
kerana...

I U
______________________________________________________
Information is Shareable; Information Sharing is Caring; Caring is Loving

9 gune furefox 3.6 on 2/3/2010, 4:15 am

crack_serial21p

avatar
ianye tlh diset kan,..sama laju ngan google chrome...

diey0sa


crack_serial21p wrote:ianye tlh diset kan,..sama laju ngan google chrome...

gne add on

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum