IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

IMC tidak memuaskan

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 IMC tidak memuaskan on 4/12/2011, 6:09 pm

suspiciousdude


Salam,
Kenapa line IMC ni slow sangat? Kadang lepas login terputus sendiri.
Youtube,photobucket dan lain2 laman web juga disekat.
Download rate slow.

Try improve your service please?

Terima Kasih.

2 Re: IMC tidak memuaskan on 4/23/2011, 7:53 pm

diey0sa


[NULL]



Last edited by diey0sa on 9/17/2014, 12:37 am; edited 1 time in total

3 Re: IMC tidak memuaskan on 4/28/2011, 10:24 am

Admin

avatar
Admin
suspiciousdude wrote:Salam,
Kenapa line IMC ni slow sangat? Kadang lepas login terputus sendiri.
Youtube,photobucket dan lain2 laman web juga disekat.
Download rate slow.

Try improve your service please?

Terima Kasih.

banya faktor yang menyebabkan internet slow
1. jarak awk dgn AP
2.waktu sibuk (pengguna terlalu ramai)

sila nyatakan signal bar awk berapa dan awk menggunakan AP mana Contoh ( IMC THO B ) signal bar = 1bar kadang 2bar

Sbb penyekatan youtube utk mengelakan kesesakan laluan internet. youtube penyumbang besar penyebab laluan internet menjadi slow..

IMC hanya menyediakan internet untk tujuan pembelajaran sahaja..


_________________
IMC Admin

4 Re: IMC tidak memuaskan on 7/5/2011, 11:44 am

suspiciousdude


Saya dpt 4 bar, tpi kadang2 takde internet connection.
Saya guna IMC hotspot TAR B.
Izinkan sy bertanya, pakej brapa MB yg IMC subscribe?

5 Re: IMC tidak memuaskan on 7/16/2011, 1:56 am

diey0sa


suspiciousdude wrote:Saya dpt 4 bar, tpi kadang2 takde internet connection.
Saya guna IMC hotspot TAR B.
Izinkan sy bertanya, pakej brapa MB yg IMC subscribe?

bar/signal bukan faktor utama utk jamin speed IMC..lain2 faktor ialah "traffic"..jika di waktu puncak,traffic mgkin sgt sibuk(mcm jlan raya).

bratus-ratus client/user gne IMC pada satu masa..IMC mgkin 4MB capped..Klau "di-allow" streaming/downloading, 10 MB pon rsenyer xckup utk bratus-ratus user Very Happy

6 Re: IMC tidak memuaskan on 8/12/2011, 12:20 pm

Admin

avatar
Admin
suspiciousdude wrote:Saya dpt 4 bar, tpi kadang2 takde internet connection.
Saya guna IMC hotspot TAR B.
Izinkan sy bertanya, pakej brapa MB yg IMC subscribe?


Betul apa yg dikatakan oleh dieyosa tu...
Sbb kadang2 tekde internet tu mungkin disebabkan tidak kestabilan signal wifi..
Pakej yg imc gunakan 8Mb... Tetapi setiap client imc hotspot akan menerima hanya 384kbps - 512kbps sahaja...


_________________
IMC Admin

7 Re: IMC tidak memuaskan on 8/21/2011, 11:03 pm

diey0sa


"Tetapi setiap client imc hotspot akan menerima hanya 384kbps - 512kbps sahaja" <---setiap client?? atau pon 384kbps - 512kbps itu akan di bahagi kan kpd client(shared)

8 Re: IMC tidak memuaskan on 9/13/2011, 10:59 pm

Admin

avatar
Admin
diey0sa wrote:"Tetapi setiap client imc hotspot akan menerima hanya 384kbps - 512kbps sahaja" <---setiap client?? atau pon 384kbps - 512kbps itu akan di bahagi kan kpd client(shared)


yup utk setiap client akan dapat 384kbps - 512kbps


_________________
IMC Admin

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum