IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Majukan kelab Cos CS110 nieeee..."SCICO"

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

enigma

avatar
nanti aku bangunkan kelab lain...

G-kin

avatar
Tak boleh aaa enigma... persatuan SCICO sahaja yang dapat menjadi persatuan akademik course kitow ni.
Mung jgn wat persatuan lain, sebab bimbang nayo mung aaa... xdop ore nk masok.

Ko mung nok jadi leader SCICO hok baru? nanti sem depan aku usulkan perlantikan mung...
(Bla sem lepas aku tok gi AGM pun... lol! )

3 ha2 on 4/11/2009, 10:03 pm

enigma

avatar
G-kin wrote:Tak boleh aaa enigma... persatuan SCICO sahaja yang dapat menjadi persatuan akademik course kitow ni.
Mung jgn wat persatuan lain, sebab bimbang nayo mung aaa... xdop ore nk masok.

Ko mung nok jadi leader SCICO hok baru? nanti sem depan aku usulkan perlantikan mung...
(Bla sem lepas aku tok gi AGM pun... lol! )


x pow la..klu aku wat hok baru msti ada org msk eh

G-kin

avatar
enigma wrote:
x pow la..klu aku wat hok baru msti ada org msk eh

kalau mung nok wat persatuan baru, mung nk letok namo gapo? Dark SCICO?

5 ADOW LA on 4/11/2009, 10:30 pm

enigma

avatar
G-kin wrote:
enigma wrote:
x pow la..klu aku wat hok baru msti ada org msk eh

kalau mung nok wat persatuan baru, mung nk letok namo gapo? Dark SCICO?



AKU NAK LETOK NAME dARK_PsYCO

G-kin

avatar
enigma wrote:
AKU NAK LETOK NAME dARK_PsYCO

Apo pasal dark psyco?


Ha... itu yang kita tak tahu

7 baca nie........ on 4/13/2009, 3:20 pm

enigma

avatar
MAKNA SEBUAH CINTA...Di sini menerangkan apa itu makna sebuah cinta yang selama ini kita ketahui "cinta monyet, cinta buta dan sebagainya." Cinta di sini bermaksud, cinta kepada Allah, isteri, kekasih dan sahabat.

1. Jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya,
sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik
kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat memusnahkan.
Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu
tersenyum, kerana hanya senyum yang dapat membuat
hari-hari yang gelap menjadi cerah. Semoga kamu bertemu orang seperti itu.

2. Ada saat-saat dalam hidup ketika kamu sangat merindukan
seseorang sehingga ingin sekali menjemputnya dari alam mimpi dan memeluknya
dalam alam nyata. Semoga kamu memimpikan orang seperti itu.

3. Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempatyang kamu ingin pergi.
Jadilah seperti yang kamu inginkan, karena kamu hanya memiliki
satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan.

4. Semoga kamu mendapatkan kebahagiaan yang cukup untuk
membuatmu menghargai, cubaan yang cukup untuk membuatmu tabah,
kesedihan yang cukup untuk membuatmu bersimpati dan pengharapan
yang cukup untuk membuatmu bahagia.

5. Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan.
Tetapi "acap kali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup
sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita."

6. Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda
bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun, dan kemudian kamu meninggalkannya
dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya.

7. Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita
miliki sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula
bahawa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sehingga
kita mendapatkannya.

8. Pandanglah segala sesuatu dari kacamata orang lain.
Apabila hal itu menyakitkan hatimu, sangat mungkin hal itu menyakitkan
hari orang lain juga.

9. Kata-kata yang diucapkan sembarangan dapat menyebabkan perselisihan.
Kata-kata yang kejam dapat menghancurkan suatu kehidupan. Kata-kata yang diucapkan pada tempatnya dapat meredakan ketegangan. Kata-kata yang penuh cinta dapat menyembuhkan kesedihan.

10. Awal dari cinta adalah membiarkan orang yang kita cintai
menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kita inginkan. Jika tidak, kita hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kita temukan di dalam dia.

11. Orang-orang yang paling bahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik,
mereka hanya berusaha menjadi yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.

12. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang salah
sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima
kasih diatas kurniaan itu.

13. Hanya diperlukan waktu seminit untuk menaksir seseorang, sejam untuk menyukai
seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, tetapi diperlukan waktu seumur
hidup untuk melupakan seseorang.

14. Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya,
mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. Kerana hanya mereka itulah yang menghargai
pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.

15. Cinta adalah jika kamu kehilangan rasa ghairah dan romantik tetapi masih tetap peduli padanya.

16. Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang
yang sangat bererti bagimu dan pada akhirnya mendapati bahawa tidak demikian
adanya dan kamu harus melepaskannya.

17. Cinta dimulai dengan sebuah senyuman, bertumbuh dengan sebuah perasaan
dan berakhir dengan titisan air mata.

18. Cinta datang kepada mereka yang masih berharap sekalipun pernah dikecewakan,
kepada mereka yang masih percaya sekalipun pernah dikhianati, kepada mereka yang masih mencintai sekalipun pernah disakiti hatinya.

19. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi
lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk mengutarakan cintamu kepadanya.

20. Masa depan yang cerah selalu bergantung pada masa lalu yang dilupakan. Kamu tidak dapat hidup terus dengan baik jika kamu tidak
melupakan kegagalan dan sakit hati di masa lalu.

21. Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba, jangan pernah menyerah jika kamu masih merasa sanggup,
jangan pernah mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

22. Memberikan seluruh cintamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan membalas cintamu. Jangan mengharapkan balasan cinta,
tunggulah sampai cinta berkembang di hatinya, tetapi jika tidak, berbahagialah kerana cinta tumbuh di hatimu.

23. Ada hal-hal yang sangat ingin kamu dengar tetapi tidak akan pernah kamu dengar dari orang yang kamu harapkan untuk
mengatakannya. Namun demikian, janganlah menulikan telinga untuk mendengar dari orang yang mengatakannya dengan sepenuh hati.

24. Waktu kamu lahir, kamu menangis dan orang-orang di sekelilingmu tersenyum. Jalanilah hidupmu sehingga pada waktu
kamu meninggal, kamu tersenyum dan orang-orang di sekelilingmu menangis.

25. Kamu tidak mungkin mampu merasai bagaimana sakitnya, hancurnya hati seseorang walaupun ianya akibat dari perbuatan
kamu sendiri melainkan setelah kamu sendiri mengalaminya dan sudi memikirkannya.

26. Manusia dikurniakan hati dan perasaan. Janganlah kamu sewenang-wenangnya memperalatkan hati seseorang kerana kelak
kekesalan akan menghantui kamu.

27. Kebahagian tidak semestinya seperti yang kita rencanakan kerana hidup penuh dengan dugaan.

28. Susah untuk memulakan sesuatu tetapi mudah untuk meneruskan sesuatu.

29. Seseorang yang pernah kamu benci dan sakiti mungkin suatu hari nanti boleh menjadi seseorang yang paling kamu sayangi.
Maka bersederhanalah dalam bercinta kerana kebahagian yang kamu kecapi sekarang tidak semestinya akan berkekalan.

30. Apabila sesorang menyayangi kamu tetapi kamu masih samar-samar dan tidak pasti, (tetapi juga ada perasaan menyayangi)
maka renungkanlah kata-kata ini... "Cinta bermula dari perkenalan (iaitu memberi peluang untuk saling mengenali), Cinta itu
dihati (cinta dapat dirasai tanpa kata-kata ), Cinta adalah saling memahami (memahami bukan beerti membenarkan kata-kata,
tetapi kesanggupan untuk memperbetulkan), Cinta tidak membenarkan diduakan (seseorang yang merasai cinta tidak akan membenarkan
diri diduakan "cemburu" - lelaki)...." maka jika kamu sama sekali tidak merasai atau mengalaminya kemungkinan besar kamu masih
keliru diantara perasaan "suka", "kasih", "sayang" dan "cinta"...

Yang indah tidak semestinya cinta dan yang menyakitkan tidak semestinya benci. Berfikir sejenak sebelum kamu memilih jalan
untuk menerima cinta atau mengkuburkan sesuatu harapan. Adalah lebih baik apabila kamu cuba benar-benar memahaminya dahulu
sebelum kamu memilih jalan cinta. jangan bercinta selagi tiada cinta kerana kebahagian yang kamu cari bukanlah untuk seketika.
Cukupkah sekadar menjadi permainan "Cinta Remaja"???

8 kecek atas angin on 4/14/2009, 12:45 am

letto

avatar
G-kin wrote:Tak boleh aaa enigma... persatuan SCICO sahaja yang dapat menjadi persatuan akademik course kitow ni.
Mung jgn wat persatuan lain, sebab bimbang nayo mung aaa... xdop ore nk masok.

Ko mung nok jadi leader SCICO hok baru? nanti sem depan aku usulkan perlantikan mung...
(Bla sem lepas aku tok gi AGM pun... lol! )

woi!!!...enigma n G-kin korang nie tau cakap jer ke??? camne exco2 scico nk majukan persatuan klu ahli2 die x wi kerjasama !!!! doh la x gi AGM ,ada aktvt pon x tnjuk muka langsung msa part 1 jah sumo baik ada mjlis 2 g, majlis nie g naik part 2,part 3, part 4, part 5... sorang habuk tok tnjuk muka lagu nie ko persatuan scico leh maju....hah???

CUBA FIKIR AR LGU MNA EXCO NK WAT NAIK NAMA PERSATUAN KLU ADA MEETING KO, MAJLIS GAPO2 KO DUA TIGA ORANG JAH TUNJUK MUKA....DOH LA PUAK2 KITO NIE HOK SIKIT DOH....LEBIH2 LAGI PART HOK ATAS2 CIAN KO JUNIOR X KNAL PON SENIOR... Sad Sad Sad

LU PIKIR AR SDIRI....JGN TAHU NK SALAH KN ORANG LAIN JAH....


Mad Mad Mad Mad Mad

9 aaaaaaaa on 4/14/2009, 1:31 am

enigma

avatar
letto wrote:
G-kin wrote:Tak boleh aaa enigma... persatuan SCICO sahaja yang dapat menjadi persatuan akademik course kitow ni.
Mung jgn wat persatuan lain, sebab bimbang nayo mung aaa... xdop ore nk masok.

Ko mung nok jadi leader SCICO hok baru? nanti sem depan aku usulkan perlantikan mung...
(Bla sem lepas aku tok gi AGM pun... lol! )

woi!!!...enigma n G-kin korang nie tau cakap jer ke??? camne exco2 scico nk majukan persatuan klu ahli2 die x wi kerjasama !!!! doh la x gi AGM ,ada aktvt pon x tnjuk muka langsung msa part 1 jah sumo baik ada mjlis 2 g, majlis nie g naik part 2,part 3, part 4, part 5... sorang habuk tok tnjuk muka lagu nie ko persatuan scico leh maju....hah???

CUBA FIKIR AR LGU MNA EXCO NK WAT NAIK NAMA PERSATUAN KLU ADA MEETING KO, MAJLIS GAPO2 KO DUA TIGA ORANG JAH TUNJUK MUKA....DOH LA PUAK2 KITO NIE HOK SIKIT DOH....LEBIH2 LAGI PART HOK ATAS2 CIAN KO JUNIOR X KNAL PON SENIOR... Sad Sad Sad

LU PIKIR AR SDIRI....JGN TAHU NK SALAH KN ORANG LAIN JAH....


Mad Mad Mad Mad Mad



ssgghnye kitaorg sntiasa mmberi sokongan dari depan bukan nyow d'belakang tabir,....

G-kin

avatar
letto wrote:
woi!!!...enigma n G-kin korang nie tau cakap jer ke??? camne exco2 scico nk majukan persatuan klu ahli2 die x wi kerjasama !!!! doh la x gi AGM ,ada aktvt pon x tnjuk muka langsung msa part 1 jah sumo baik ada mjlis 2 g, majlis nie g naik part 2,part 3, part 4, part 5... sorang habuk tok tnjuk muka lagu nie ko persatuan scico leh maju....hah???

CUBA FIKIR AR LGU MNA EXCO NK WAT NAIK NAMA PERSATUAN KLU ADA MEETING KO, MAJLIS GAPO2 KO DUA TIGA ORANG JAH TUNJUK MUKA....DOH LA PUAK2 KITO NIE HOK SIKIT DOH....LEBIH2 LAGI PART HOK ATAS2 CIAN KO JUNIOR X KNAL PON SENIOR... Sad Sad Sad

LU PIKIR AR SDIRI....JGN TAHU NK SALAH KN ORANG LAIN JAH....

Mad Mad Mad Mad Mad

Woi je? Tak tau bagi salam? Ok2, Assalamualaikum w.b.t...
Aku bkn tau ckp jer, aku pun nak bagi juga kerjasama, dan exco2 pun pada masa yang sama mesti fikirkan macam mana nak menarik minat ahli untuk menyertai aktiviti2 yang dianjurkan.

Masa part 1 je aku tak gi AGM, sebab aku kena attend meeting persatuan lain, so x dapek nk datang. Dan masa part 2 sem ni, kami bebudak part 2 diarahkan untuk menyertai Minggu Mesra Sains Komputer (MMSC) kerana pelajar part 1 amat sedikit, dan pihak exco mengugut untuk "mengenakan tindakan disiplin" kepada sesiapa yang tak hadir program tu, termasuk part 2. Menurut tinjauan yg aku ambil dalam kalangan member aku, ramai yang membantah kewajiban part 2 kena hadiri program yang sepatutnya target untuk part 1. Walaupun aku juga kurang bersetuju dengan tindakan exco tersebut (sebab lambakan assignment) maka aku terpaksa menghadirkan diri jugak...)

Tak semestinya exco kena buat program baru junior nak kenal senior, banyak lagi caranya. Contohnya para senior boleh la bergaul rapat dengan junior, tanya mahupun ajar sesetengah subjek, tak pun kalau nak gi main sepak takraw ajak main sekali...

And then, sedara ni siapa pulak? Adakah anda seorang exco SCICO? Kalau ya, mari kita bincangkan permasalahan SCICO kat forum ni.

11 alow on 4/14/2009, 3:40 pm

enigma

avatar
G-kin wrote:
letto wrote:
woi!!!...enigma n G-kin korang nie tau cakap jer ke??? camne exco2 scico nk majukan persatuan klu ahli2 die x wi kerjasama !!!! doh la x gi AGM ,ada aktvt pon x tnjuk muka langsung msa part 1 jah sumo baik ada mjlis 2 g, majlis nie g naik part 2,part 3, part 4, part 5... sorang habuk tok tnjuk muka lagu nie ko persatuan scico leh maju....hah???

CUBA FIKIR AR LGU MNA EXCO NK WAT NAIK NAMA PERSATUAN KLU ADA MEETING KO, MAJLIS GAPO2 KO DUA TIGA ORANG JAH TUNJUK MUKA....DOH LA PUAK2 KITO NIE HOK SIKIT DOH....LEBIH2 LAGI PART HOK ATAS2 CIAN KO JUNIOR X KNAL PON SENIOR... Sad Sad Sad

LU PIKIR AR SDIRI....JGN TAHU NK SALAH KN ORANG LAIN JAH....

Mad Mad Mad Mad Mad

Woi je? Tak tau bagi salam? Ok2, Assalamualaikum w.b.t...
Aku bkn tau ckp jer, aku pun nak bagi juga kerjasama, dan exco2 pun pada masa yang sama mesti fikirkan macam mana nak menarik minat ahli untuk menyertai aktiviti2 yang dianjurkan.

Masa part 1 je aku tak gi AGM, sebab aku kena attend meeting persatuan lain, so x dapek nk datang. Dan masa part 2 sem ni, kami bebudak part 2 diarahkan untuk menyertai Minggu Mesra Sains Komputer (MMSC) kerana pelajar part 1 amat sedikit, dan pihak exco mengugut untuk "mengenakan tindakan disiplin" kepada sesiapa yang tak hadir program tu, termasuk part 2. Menurut tinjauan yg aku ambil dalam kalangan member aku, ramai yang membantah kewajiban part 2 kena hadiri program yang sepatutnya target untuk part 1. Walaupun aku juga kurang bersetuju dengan tindakan exco tersebut (sebab lambakan assignment) maka aku terpaksa menghadirkan diri jugak...)

Tak semestinya exco kena buat program baru junior nak kenal senior, banyak lagi caranya. Contohnya para senior boleh la bergaul rapat dengan junior, tanya mahupun ajar sesetengah subjek, tak pun kalau nak gi main sepak takraw ajak main sekali...

And then, sedara ni siapa pulak? Adakah anda seorang exco SCICO? Kalau ya, mari kita bincangkan permasalahan SCICO kat forum ni.



x po bohh...kawe sokong demowww..

The 9th


letto wrote:woi!!!...enigma n G-kin korang nie tau cakap jer ke??? camne exco2 scico nk majukan persatuan klu ahli2 die x wi kerjasama !!!! doh la x gi AGM ,ada aktvt pon x tnjuk muka langsung msa part 1 jah sumo baik ada mjlis 2 g, majlis nie g naik part 2,part 3, part 4, part 5... sorang habuk tok tnjuk muka lagu nie ko persatuan scico leh maju....hah???

CUBA FIKIR AR LGU MNA EXCO NK WAT NAIK NAMA PERSATUAN KLU ADA MEETING KO, MAJLIS GAPO2 KO DUA TIGA ORANG JAH TUNJUK MUKA....DOH LA PUAK2 KITO NIE HOK SIKIT DOH....LEBIH2 LAGI PART HOK ATAS2 CIAN KO JUNIOR X KNAL PON SENIOR... Sad Sad Sad

LU PIKIR AR SDIRI....JGN TAHU NK SALAH KN ORANG LAIN JAH....


Mad Mad Mad Mad Mad
I lol'd

you failed. hard

13 sory.... on 4/15/2009, 12:55 am

letto

avatar
Assalamualaikum w.b.t.....sori ar klu bhsa sblum ni kasar, aku x bermaksud nak berkasar pon sbnarnye....cuma aku x puas hati ngan segelintir siswa-siswa scico nie yang x mau bg kerjasama klu ada apa2 aktiviti, aku x kata sumo hnya sglintir klu la sumo orang bg kerjasama aku yakin perstuan kta leh maju...pas2 satu lagi cuba korang letak diri korang kat tempat exco2 tentu susah kan nak memastikan kelancaran sesuatu aktiviti klu sumo orang membantah dan x beri kerjasam...kta nie klu nk sertai sesuatu aktiviti yang dianjurkan oleh scico harus ikhlas jgn kna paksa bru nk pergi...xde guna klu kta pergi semata-mata kerana paksaan tol x....skali lg aku mntak maaf byk2 klu balasan aku sbelum buat korang terasa hati ekk....aku ni salah sorang siswazah scico....tu jer aku leh gtau korang....sorryyy............... n slmat brkenalan...

G-kin

avatar
letto wrote:Assalamualaikum w.b.t.....sori ar klu bhsa sblum ni kasar, aku x bermaksud nak berkasar pon sbnarnye....cuma aku x puas hati ngan segelintir siswa-siswa scico nie yang x mau bg kerjasama klu ada apa2 aktiviti, aku x kata sumo hnya sglintir klu la sumo orang bg kerjasama aku yakin perstuan kta leh maju...pas2 satu lagi cuba korang letak diri korang kat tempat exco2 tentu susah kan nak memastikan kelancaran sesuatu aktiviti klu sumo orang membantah dan x beri kerjasam...kta nie klu nk sertai sesuatu aktiviti yang dianjurkan oleh scico harus ikhlas jgn kna paksa bru nk pergi...xde guna klu kta pergi semata-mata kerana paksaan tol x....skali lg aku mntak maaf byk2 klu balasan aku sbelum buat korang terasa hati ekk....aku ni salah sorang siswazah scico....tu jer aku leh gtau korang....sorryyy............... n slmat brkenalan...

Oh... i see it...

Pasal aktiviti tu, para ahli takkan nak letak attitude "kita mesti hadir semua aktiviti, tak kira best ke tak, kita kena sokong SCICO". Pasal walaupun sekadar ahli, kami dapat nilai mana satu program berfaedah dan berkualiti. Kalau program yang dianjurkan tu telah terang lagi bersuluh "tak pekdah", kitaorang boikot awal2. Atas exco2 sendiri kena fikirkan macam mana nak adakan program yang menepati citarasa ahli. Kena main psikologi sikit.

Remember, to become a leader, must become those who you lead.

Dan, anda ni... sedari ke? Tengok profile tulis 'Male'? Dan sedari ni dah graduate rupanya...

15 aaaaaaaaa on 8/19/2009, 4:50 pm

enigma

avatar
aku ngak ngerti..


flower flower flower

neskobeng

avatar
xtau gapo...
bila nak maju erk??

-->g-kin buat la perubahan...
-->enigma-jgn buat don no je...
-->neskobeng-juz pandang2


('cheers')

enigma

avatar
neskobeng wrote:xtau gapo...
bila nak maju erk??

-->g-kin buat la perubahan...
-->enigma-jgn buat don no je...
-->neskobeng-juz pandang2


('cheers')

enigma - sedang fikir.. Question

18 ecerrrr..... on 8/19/2009, 8:33 pm

mesci

avatar
sumat blako puak2 dmo.... ecerrrr...............

enigma

avatar
mesci wrote:sumat blako puak2 dmo.... ecerrrr...............

enigma - x sumak deh.. afro

fiqkz

avatar
enigma wrote:nanti aku bangunkan kelab lain...
bngun mu..haha..

21 gg on 8/19/2009, 9:22 pm

enigma

avatar
fiqkz wrote:
enigma wrote:nanti aku bangunkan kelab lain...
bngun mu..haha..

nate apo.

keluangman

avatar
aku sentiaso sokong mung enigma

G-kin

avatar
neskobeng wrote:
-->neskobeng-juz pandang2

Lepas tu engko bila nak maju kalau just pandang2 je?

buat perubahan...? ermmm nanti aku buat kempen CHANGE mcm barrack obama.

24 kll on 8/20/2009, 4:07 pm

enigma

avatar
xleh obama...

aku nak wat supo osama bin laden..

jago la...

afro afro afro

fiqkz

avatar
enigma wrote:xleh obama...

aku nak wat supo osama bin laden..

jago la...

afro afro afro
ak pulok nk bt supow noordin mat top...jago la sek2 mu..

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum