IMC Forum

Help Line : 09-9766455 FAX : 09-9766496


You are not connected. Please login or register

Dist linux yg pnah anda gne.^^

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 4/15/2009, 1:54 pm

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:43 am; edited 1 time in total

2 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 4/15/2009, 3:49 pm

The 9th


zer0nymous wrote:sle nyatakan dist linux yg tlah anda gne..

lg bgus klo gtau ckit psal dist2 tsebut(mgikut pndangan anda)..hu3.^^
dist tu ape?

3 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 4/15/2009, 5:46 pm

zer0nymous

avatar
null



Last edited by zer0nymous on 8/31/2009, 1:43 am; edited 1 time in total

4 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 4/29/2009, 7:57 pm

G-kin

avatar
Ubuntu,

pastu DSL (Damn Small Linux)<< boleh taruk dalam usb drive. huhuhu

5 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 9/8/2009, 9:42 pm

diey0sa


[NULL]



Last edited by diey0sa on 9/17/2014, 1:01 am; edited 1 time in total

6 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 1/8/2010, 7:20 am

jenab89

avatar
diey0sa wrote:
G-kin wrote:Ubuntu,

pastu DSL (Damn Small Linux)<< boleh taruk dalam usb drive. huhuhu

sy pnah try ubuntu n BT3 taruk kat pendrive..working tp slow..bg sy xbgus bbnding ngan install kat HD

sma juga klo ubuntu yg install gne wubi installer atau vmware atau ape2 cara "virtual".(mlalui pglman sy kat desktop intel celeron)

Tp agak penting tuk emergency kalau system file linux hilang dan xleh nk recover atau diserang virus, windows MiNi pun sama ciri2 seperti DSL.

7 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 1/8/2010, 8:40 pm

diey0sa


jenab89 wrote:
diey0sa wrote:
G-kin wrote:Ubuntu,

pastu DSL (Damn Small Linux)<< boleh taruk dalam usb drive. huhuhu

sy pnah try ubuntu n BT3 taruk kat pendrive..working tp slow..bg sy xbgus bbnding ngan install kat HD

sma juga klo ubuntu yg install gne wubi installer atau vmware atau ape2 cara "virtual".(mlalui pglman sy kat desktop intel celeron)

Tp agak penting tuk emergency kalau system file linux hilang dan xleh nk recover atau diserang virus, windows MiNi pun sama ciri2 seperti DSL.

xder mslah ngan 2 kot..bg sy,ubuntu rosak,sy repair gne BT..BT rosak,sy gne ubuntu utk repair..windows rosak,sy bleh gne BT/ubuntu utk repair..

8 Re: Dist linux yg pnah anda gne.^^ on 1/9/2010, 6:17 am

jenab89

avatar
diey0sa wrote:
jenab89 wrote:
diey0sa wrote:
G-kin wrote:Ubuntu,

pastu DSL (Damn Small Linux)<< boleh taruk dalam usb drive. huhuhu

sy pnah try ubuntu n BT3 taruk kat pendrive..working tp slow..bg sy xbgus bbnding ngan install kat HD

sma juga klo ubuntu yg install gne wubi installer atau vmware atau ape2 cara "virtual".(mlalui pglman sy kat desktop intel celeron)

Tp agak penting tuk emergency kalau system file linux hilang dan xleh nk recover atau diserang virus, windows MiNi pun sama ciri2 seperti DSL.

xder mslah ngan 2 kot..bg sy,ubuntu rosak,sy repair gne BT..BT rosak,sy gne ubuntu utk repair..windows rosak,sy bleh gne BT/ubuntu utk repair..
Umm, sy hanya install linux dlm Virtual Comp, nk wat testing dan connection, (Sbb modem sy xleh support linux dan NDISWrapper pun xde gne sbb sesetengah produk je leh, dan ada yg kna patch (jika ada) ) , mmg boot pakai Pendrive begitu slow, tp xseslow boot dari CD/DVD rom, bahkan komputer sekarang dah leh support USB boot da, cth laen HirenCD menyediakan banyak menu 2k repair, recovery dan boot miniWindows/Linux . Amat berguna gak.dan skarang HirenCD leh dimuatkan dlm USB Flash , kna pandai buat la....

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum